© Corbis
Volledig scherm
PREMIUM
© © Corbis

Hoe gaat de vakantiezomer er dit jaar uitzien in Frankrijk? Alles wat je moet weten voor je vertrekt

UPDATEDe zomer is eindelijk uit de startblokken geschoten en na meer dan een jaar coronamiserie is het uitkijken naar een zorgeloze vakantie. Wie naar een buitenlandse bestemming trekt, mag wel niet vergeten dat daar andere coronaregels kunnen gelden dan in ons land. Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer rekening mee moet houden.

12 reacties

 • Mark Talman

  2 weken geleden
  EU: elk land een ander type identiteitskaarten. De chip op decBelgische kan door politie in veel landen niet gelezen worden. Elk land een ander type rijbewijs (en zelfs andere regels). Elk land een iets anders paspoort voor verre reizen. En omdat diversiteit het motto is zijn de pricedures voor al die documenten ook in elk land verschillend. Over de verkeersregels zal ik maar zwijgen. Kwa diversiteit is de EU niet te kloppen.
 • Henri Papel

  2 weken geleden
  Daniel dit zou dan de tweede keer zijn dat we thuis moeten blijven Wel ik heb er genoeg van. Ik wens rust. Ik wens een periode te verblijven in een stressloze omgeving! en niet in een regio waar alles kan enmag . En dit straffeloos. Ik nodig je eens uit in een mooi sportpark met een leuk terras. Wel we worden steeds lastig gevallen door een bende achterlijke allochtonen. Politie doet haar best maar kan niet overal tegelijk zijn. Wel dat kom ik niet tegen in het vakantieland waar ik graag ben
 • Andre Ehlinger

  2 weken geleden
  Online kan iedereen zijn eigen vaccinaties opvolgen in zijn medisch dossier. Voor Belgen staat alles daarop. dat moet toch voldoende zijn.
 • Raoul Van Bulck

  2 weken geleden
  Wij hebben een paspoort waar al onze gegevens op staan zet de vaccinatie gegevens daar op. Zo kan een bevoegde instantie zien wie zijn prik(ken) heeft gekregen. Eén paspoort geen gedoe met QR of andere codes, maar ja sis kaart, paspoort alles een maat voor niets om persoonlijke gegevens aan toe te voegen. Europa één jawadedade komt nooit niet goed om het eenvoudiger te maken. Moeilijk voor de mensen is goed voor de boetekas
 • serge stevens

  2 weken geleden
  Vraag is , wie gaar dat allemaal controleren en waar , ...'t zal plezant worden aan de grensovergangen ..