Hinder in luchtverkeer van en naar Gran Canaria door grote zandstorm

REUTERS
Op de Canarische Eilanden zorgde een grote zandstorm zaterdagavond voor flink wat problemen, meldden Spaanse media. Er vlogen geen vliegtuigen van en naar Gran Canaria, omdat piloten slecht zicht hadden. Brussels Airport meldt op zondagochtend enkel vertragingen.

Ook twee vliegvelden op Tenerife zouden zijn gesloten, maar officiële bronnen bevestigen dat nog niet. Op foto's is te zien dat de lucht oranje kleurde. 

Brussels Airport meldt op zondag dat bepaalde vluchten naar Gran Canaria vertraging opliepen. Het is aangeraden om de vluchtinformatie op de website in het oog te houden. 

Felle wind

De weersvoorspelling voor de Canarische Eilanden is voor de komende dagen niet best. Zo worden onder meer windstoten verwacht van boven de 100 kilometer per uur. Mede om die reden zijn alle voetbalwedstrijden op de eilanden voor zondag afgelast en worden meerdere carnavalsevenementen voorlopig afgeblazen.

Het meteorologisch instituut van Spanje denkt dat de zandstorm pas op maandag gaat liggen. 

EPA
EPA
REUTERS
REUTERS
EPA
REUTERS7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Pauwels

  Dit is geen zandstorm maar een calima. Er zit zelfs geen zand in maar stof die honderden km meegevoerd wordt vanuit de Sahara uit Afrika.

 • robrecht Peeters

  het zicht het kleinste probleem zeker in vergelijking met zand in de straalmotoren....

 • Jef Pauwels

  Dit is geen zandstorm maar een calima. Er zit zelfs geen zand in maar stof die honderden km meegevoerd wordt vanuit de Sahara uit Afrika.

 • Peter Vrolijk

  We zitten er middenin, afgelopen nacht 25 graden en stormachtige wind. Al de tweede calima op evenveel weken. Graag een regenbuitje!

 • Bart Lauwers

  Kom net terug , om 23h geland en totaal niets van gemerkt ... heb zelfs foto’s in het vliegtuig gemaakt van de prachtige lucht toen we opstegen .