Exclusief voor abonnees

Hierop moet je letten als je een auto huurt

6 tips van de expert

Car shape keyring and remote control key in vehicle interior
Thinkstock Car shape keyring and remote control key in vehicle interior
Het blijft een belangrijke uitgave tijdens bijna elke vliegvakantie of citytrip: het huren van een auto. Maar door het overweldigende online aanbod en de diverse soorten contracten — van spotgoedkoop tot duurder — is het niet zo makkelijk door het bos de bomen nog te zien. Wij vroegen aan Hans Knottnerus, autoverhuurexpert en directeur van Sunny Cars, waarop je moet letten.

Lees de kleine lettertjes in je verhuurcontract

Hans Knottnerus: «De autoverhuursector had vroeger een slechte naam, maar dankzij de tussenkomst van de Europese Commissie bij de vijf grootste verhuurders is er de jongste jaren veel veranderd. Autoverhuurders moeten consumenten beter informeren, en doen dat ook steeds beter. Wij zijn een virtueel autoverhuurbedrijf en de verhuurbedrijven met wie we werken, moeten aan hoge kwaliteits­criteria voldoen. Ik vind dat niet meer dan logisch. Toch blijft het belangrijk dat je je als consument bewust bent van de kosten en voorwaarden die je naleeft als je je contract ondertekent. En dus kun je niet anders dan de kleine lettertjes te lezen. Wat boek je precies? Wat is begrepen in de prijs en wat niet? Moet je je auto inleveren met een volle tank? En hoeveel moet je bijbetalen als je dat niet doet? Vraag uitleg als het niet duidelijk is.»

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dimitri vermeire

  nathuurlijk bart ben al 2 keer in vs geweest van hotel naar new york met de bus en de rest van de dag deden we te voet :) zelf over brug lopen te voet :)

 • thierry de koninck

  Dit jaar voor de 1ste keer met rekord go in spanje ook problemen gehad.

 • Joske Vermeulen

  in Spanje hebben wij altijd Centauro (3 à 4 keer per jaar) en nog nooit en probleem gehad.

 • Bart Maegh

  @dimitri: het buitenland is voor mij meer dan een citytrip. Of dacht je dat je de VS met de benenwagen kan doen?

 • dimitri vermeire

  ik heb nog een veel betere tip als je eigen auto hebt rijd je zelf met je eigen auto en huurt geen andere auto en als je in buitenland zijt ga dan op wandel tv of neem een taxi