Het lugubere briefje dat vliegtuig net voor opstijgen deed terugkeren

kos
Een doodongeruste passagier van Virgin America sloeg alarm toen haar buurman een luguber briefje had geschreven tijdens het taxiën. De kapitein besloot dan maar net voor opstijgen technische problemen in te roepen en terug te keren naar de gate in San Francisco. De bizarre man naast Vicki Riffe had haastig iets gekribbeld over zelfmoord en het meesleuren van onschuldige reizigers.

Vicki Riffe (54) vond haar buurman op het vliegtuig meteen nogal bizar toen hij tijdens het wegtaxiën van de gate zijn groene notitieboekje bovenhaalde. De woeste manier waarop hij aantekeningen maakte, verontruste Riffe. "Hij begon enorm snel te schrijven, nijdig", vertelt ze aan de NY Daily News.

Ze las mee over zijn schouder en beleefde de schrik van haar leven. Volgens Riffe was het een afscheidsbriefje voor zijn zelfmoord en hij wou ook andere passagiers meenemen in de dood. "Toen ik dat las, werd ik bang. Ik dacht aan mijn kinderen." Vicki Riffe kon de crew discreet verwittigen via haar andere buur. De vlucht van Virgin America naar Austin, met 108 passagiers aan boord, keerde daarop terug naar de gate in San Francisco. De piloot gaf "technische problemen" als verklaring voor het oponthoud.

Geen bom aan boord
Het vliegtuig werd gecontroleerd op explosieven maar er werd niks gevonden. De man van het zelfmoordbriefje werd door de politie van het toestel gehaald en werd medisch onderzocht. De andere passagiers waren vol lof over het optreden van Riffe en van de kapitein.

Virgin America bevestigt het incident zoals beschreven. De luchtvaartmaatschappij wil verder geen commentaar geven omdat er een onderzoek loopt en uit respect voor de privacy van de verwarde man. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat de man geen bedreiging vormde voor de veiligheid van het vliegtuig en geen andere passagiers bedreigde.

De vlucht naar Austin werd daarna gewoon verdergezet. Een vijftiental passagiers besloot niet meer mee te vliegen. Vicki Riffe, uit de staat Washington, vloog zelf wel door naar haar dochter in Austin.