Souvenirverkoper Mirso zweet zichzelf te pletter op een verhoogje in de volle zon, maar klagen doet hij niet: "Eindelijk zijn de toeristen weer terug in onze prachtige, unieke stad."
Volledig scherm
PREMIUM
Souvenirverkoper Mirso zweet zichzelf te pletter op een verhoogje in de volle zon, maar klagen doet hij niet: "Eindelijk zijn de toeristen weer terug in onze prachtige, unieke stad." © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Het is weer druk in... Dubrovnik (deel 3): “De verlaten binnenstad tijdens corona: ik kon mijn tranen niet bedwingen”

In het zuiden van Kroatië, aan de Adriatische zee, ligt de middeleeuwse parel Dubrovnik. ‘Vaste klant’ en Russische oligarch Roman Abramovitsj zal er dit jaar niet zijn, maar de Europese en Amerikaanse toeristen stromen wél weer toe. Blikvangers zijn de indrukwekkende stadsmuren, het eeuwenoude quarantainegebouw en de ‘Game of Thrones’-decors. Schuilt er een Crollywood in deze havenstad?

0 reacties

 1. Baas luchthaven Frankfurt vraagt toeristen te reizen met kleurrijke koffers om vertragingen te vermijden

  Baas luchthaven Frankfurt vraagt toeristen te reizen met kleurrijke koffers om vertragin­gen te vermijden

  Reizigers die gebruik maken van de Duitse luchthaven van Frankfurt worden geadviseerd om met kleurrijke koffers te reizen. Daardoor moet het ophalen van bagage vlotter gaan. Volgens Stefan Schulte, de baas van de luchthaven, zijn vertragingen en moeilijkheden bij luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars te wijten aan de dominante zwarte kleur van de koffers. De koffers lijken daardoor allemaal zo erg op elkaar dat “ze nog moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn”, aldus Schulte.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.