Skiërs met mondmasker in het Oostenrijkse Kitzbühel stappen uit een liftcabine. Inzet: premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Skiërs met mondmasker in het Oostenrijkse Kitzbühel stappen uit een liftcabine. Inzet: premier Alexander De Croo. © REUTERS - PHOTO_NEWS

HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?

HET DEBATEuropees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

137 reacties

 • Jules Vermeers

  2 weken geleden
  Ja wij willen nog eventjes leven.
 • paul Vanderaerschot

  2 weken geleden
  Altijd maar over die reizen , toont nog maar is hoe wij denken. Winkelstraten lopen vol, shoppingcentra vol, werken kan , school gaan , leren auto rijden, nu kappers en je mag gaan fietsen , lopen , wandelen. Huur gerust voor een week vakantiehuis in Ardennen of appartement aan zee. Ga naar de zoo want hier in België is een groene zone , geen covid 19 te bespeuren. Lange rijen mensen die aan schuiven aan de schoolpoort (net skiër aan de lift) maar OWee als men op reis gaat. Idioten hier in Belgi
 • Leopold Bielen

  3 weken geleden
  Het zou nog beter geweest zijn als ze al vóór het kerstverlof een verbod op reizen hadden opgelegd. Dan zouden we vandaag niet zoveel besmettingen en (beperkingen?) hebben. Geduld dat is wat iedereen zou moeten hebben, zo niet duurt het allemaal alleen maar langer.
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Als een verbod niet kan. Verplicht een Corona test en in een quarantaine hotel dat wordt toegewezen 10 dagen op eigenkoste verblijven en bij het verlaten weer een test die goed moet zijn. En wie de regels overtreed 10 dagen vanaf hij gepakt wordt en de koste van mogelijk veroorzaakt besmettingen voor zijn koste.
 • Peter Van Landeghem

  1 maand geleden
  Hadden ze van in het begin, onafgebroken moeten volhouden, als het van mij afhing zelfs een mondmaskerplicht in de steden. Als de overheid rekent op de goodwill, het begrip van inwoners in deze dan is ze te naief. Vind het erg dat zeker meer dan 95% de afrading van reizen wel begrijpen & de rest er zijn gat aan veegt. Virussen kennen geen grenzen, geen religie, geen nationaliteiten & doen niets anders dan proberen te overleven, net zoals alle organismen, mensen doen dat ook trouwens.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg