Skiërs met mondmasker in het Oostenrijkse Kitzbühel maken aanstalten om in een liftcabine te stappen. Inzet: premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Skiërs met mondmasker in het Oostenrijkse Kitzbühel maken aanstalten om in een liftcabine te stappen. Inzet: premier Alexander De Croo. © REUTERS - PHOTO_NEWS

HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op. 

27 reacties

 • Willy Bogaert

  4 weken geleden
  In een vliegtuig mag alles ,maar niet bij een kapper
 • Lou Bakker

  1 maand geleden
  Het is grappig hoe de meerderheid repressief denkt. Dit komt door jaren programmeren van de bevolking. Als men een mening geeft waar men niks van weet dat is het eerste wat op komt: verbieden, boetes en op sluiten. De hele wereld kleurt rood. Niet door het en of een virus maar van haat en nijd.
 • Philip Vertommen

  1 maand geleden
  Indien niet europees geregeld heeft dit geen zijn, maar europa geeft al een jaar niet thuis, ah ja als de vaccins worden verdeeld komen ze even ten tonele om goede sint te spelen en dan zien we weer hoe machtig europa wel is, vertraagde leveringen die je naar de landen buiten europa niet ziet. Hoeveel besmettingen worden hier wel via Oost Europa, chauffeurs, grensarbeid, binnen gebracht, want in die landen is het nu veel erger dan hier, niemand die het weet.
 • walter huybrechts

  1 maand geleden
  Reisverbod-eindelijk na een jaar van miserie.Vervolgens wat flutmaatregelen waardoor alles weer van vooraan begint,inplaats maatregelen die resultaat opleveren wat beloftes die ze toch niet kunnen waarmaken en het volk blijven om de tuin leiden.Praten -praten,maar beslissen owee
 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Er is enkel een verbod voor de autochtone plebs de rest staat boven alle regels. Wie dat niet ziet is stekeblind.Het misleiden van de bevolking is de enigste verdienste van deze regering op alle fronten.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht