Passagiers op Heathrow, begin deze maand.
Volledig scherm
Passagiers op Heathrow, begin deze maand. © AFP

Heathrow komt met extra ‘coronataks’ voor vertrekkende passagiers

De Londense luchthaven Heathrow gaat vertrekkende passagiers 8,90 pond (11,5 euro) extra in rekening brengen. De nieuwe ‘coronataks’ is een poging om de kosten te dekken. Heathrow is zwaar getroffen door de coronapandemie. De grootste Britse luchthaven is afhankelijk van langeafstandsvluchten en die markt is ingestort.

15 reacties

 • Michel Vandewiele

  2 maanden geleden
  Sorry hoor, andere luchthavens genoeg, zelfs beter.
 • Patrick Van Assche

  2 maanden geleden
  Een verhoging van de bijdrage in de kosten om het businessmodel drijvend te houden zou verdedigbaar zijn. Maar een "taks" ? Helemaal krankjorum. Zit hier niet iets anders achter ?
 • Chris Dupont

  2 maanden geleden
  Dit is eigenlijk geen taks maar een contributie. Het is duidelijk dat de kosten gestegen zijn door coronamaatregelen en doordat ze onder minder passagiers verdeeld moeten worden. Thans worden ook vliegtuigen op waterstof ontwikkeld, de Groenen zullen ons niet verbieden te vliegen.
 • Heinrich Wolf

  2 maanden geleden
  Dit is het broertje van de extra tax als je met je auto London wil binnenrijden. Uitstekend initiatief!
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  De taksen zouden zelfs maal tien.Prijzen van brandstof zou met btw moeten berekend want als er iets is wat tijdens corona een feit is dat vliegtuigen een leeuwenaandeel hebben van de vuile lucht.Sinds zeer lang was de lucht zo goed.Overigens ,als er eentje mee begint volgen de andere in afzienbare tijd.
 1. ANALYSE. De toekomst van de luchtvaart: “Tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug”
  PREMIUM

  ANALYSE. De toekomst van de luchtvaart: “Tijd van spotgoedko­pe vliegtic­kets keert niet meer terug”

  Gaat de vlieger weer op voor de luchtvaartindustrie? De turbulentie was nooit groter: het virus blijft woekeren, commercieel interessante zakenreizigers vergaderen vandaag vrolijk thuis en overheden willen van faillissement geredde maatschappijen ecologischer doen vliegen. Maar in duurzaam zit ook 'duur'. "Het herstel zal nog jaren vergen en de tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug."
 2. Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”
  22

  Van Gucht: “Coronasta­len van terugge­keer­de reizigers zullen grondig geanaly­seerd worden”

  Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs