Grote reddingsactie voor Belgische vrouw (40) die in Spanje van boot in zee springt en niet meer terug aan boord raakt

Het incident gebeurde in de Mar Menor, een belangrijke toeristische trekpleister.
ShutterStock Het incident gebeurde in de Mar Menor, een belangrijke toeristische trekpleister.
Voor de kust van Murcia in het zuidoosten van Spanje is maandag een reddingsactie op touw gezet voor een Belgische vrouw (40) die in moeilijkheden was geraakt. Dat melden verscheidene Spaanse media. De vrouw was van een plezierboot in het water gesprongen om een eindje te zwemmen vlakbij het eiland Redonda, maar slaagde er niet in om terug aan boord te klimmen.

De Belgische had eerder die dag samen met enkele anderen een bootje gehuurd om de Mar Menor te verkennen, een zoutwaterlagune met verscheidene eilanden voor de kust van San Javier. Mar Menor is de grootste lagune van Spanje en een toeristische trekpleister.

Vulkanisch eiland

Toen het gezelschap in de buurt van het vulkanisch eiland Redonda kwam, besloot de vrouw om een eindje te gaan zwemmen. Toen ze weer aan boord wilde klauteren, slaagde ze daar niet in.


De andere opvarenden belden daarop het noodnummer. Ze deden het verhaal en vertelden dat ze de vrouw intussen uit het oog verloren waren. Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit. (lees hieronder verder)

Bij de reddingsactie waren de kustwacht uit de regio (Copla Plan), de Civiele Bescherming van de stad Cartagena en de politie van San Javier betrokken. Ze gingen onder meer met een jetski ter plaatse en kregen hulp van andere jetskiërs die in de buurt waren.

Medische hulp

Uiteindelijk slaagden ze er rond 17 uur in om de vrouw te lokaliseren, op zo’n 400 meter van Redonda. Ze was in goede conditie en werd overgebracht naar de haven waar ze aan boord was gegaan van de plezierboot. Ze had geen medische hulp nodig.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jakke Troost

    Met behulp van een reddingsboei (die volgens mij verplicht zijn aan boord van een zeewaardige boot) moet het toch makkelijk zijn om haar aan boord te hijsen.