Volledig scherm
© thinkstock

Gratis Interrail-ticket voor 18-jarigen komt er niet: te duur

De Europese Commissie heeft het plan opgegeven om elke 18-jarige een gratis Interrail Pass te geven, zo schrijft The Financial Times. Bronnen binnen de Commissie melden de Britse krant dat het voorstel jaarlijks twee miljard euro zou kosten.

 1. Legoland Gosselies wordt grootste van Europa
  PREMIUM

  Legoland Gosselies wordt grootste van Europa

  In 2026 of 2027 opent in Gosselies het grootste Legoland-attractiepark van Europa. Helemaal zeker is dat nog niet, maar de Britse entertainmentgroep Merlin Entertainments heeft de deelgemeente van Charleroi wel uitgekozen als prioritaire site. Wij trokken naar le Pays Noir, naar de voormalige terreinen van de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar. “Legoland zou bij de opening meteen 1.400 banen opleveren”, zegt David Leclercq, woordvoerder van Sogepa, het Waals publiek investeringsfonds.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. P&O organiseert ‘cruises naar nergens’ voor gevaccineerde reizigers, en dit hebben andere cruisemaatschappijen in petto

  P&O organi­seert ‘cruises naar nergens’ voor gevacci­neer­de reizigers, en dit hebben andere cruisemaat­schap­pij­en in petto

  Een cruise zonder tussenstops om de ruige schoonheid van de eilanden en de Britse kustlijn te bewonderen: dat heeft cruisemaatschappij P&O Cruises in de aanbieding voor gevaccineerde Britse reizigers. De cruises ‘naar nergens’ zullen vanaf juni vertrekken vanuit Southampton. De exacte routes worden bepaald door de omstandigheden op zee. En ook andere maatschappijen maken zich klaar om weer uit te varen. En dat gebeurt onder strikte voorwaarden.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren