Goedkoopste reis in 3 klikken: virtuele touroperator wil België veroveren

thinkstock
Gedaan met urenlang surfen om de beste prijs voor je strandvakantie of citytrip te vinden. De Nederlandse reisorganisatie Prijsvrij belooft de voordeligste vluchten, hotels en transfers op één website en wil nu ook de Belgische markt veroveren. Specialisten hebben zo hun twijfels.

Meer dan de helft van de Belgen boekt zijn reis online, maar dat is vaak een tijdrovende bezigheid, zeker als je promoties of last minutes zoekt. Vluchtzoekmachines zoals Google Flights serveren wel handig de goedkoopste vluchten, maar wie er ook een hotel en een transfer bij wil, heeft het al heel wat moeilijker om te zien of hij niet te veel betaalt. Prijsvrij.nl bundelt daarom de voordeligste, complete reisaanbiedingen op één website.

"Gedaan met uren surfen", belooft Melvin Oomes van de Nederlands-Duitse reisorganisatie. "Wij vergelijken online, van uur tot uur, alle aanbiedingen van touroperators, luchtvaartmaatschappijen en hotels. Daarna heeft de consument de keuze om het hele pakket te boeken of enkel een componentje ervan. Dat kan in enkele muisklikken. Omdat we geen boekingskosten aanrekenen en enkel online werken, kunnen we de prijzen ook zeer laag houden. Om meer aan te sluiten bij de Belgische wensen, hebben we nu Prijsvrij.be opgericht."

Kan de site ook in ons land waarmaken wat ze belooft? Lees in onze Pluszone, exclusief voor abonnees, de reacties van de Belgische reisbranche op deze formule. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!