Ga naar de mobiele website
^ Top

Gert Verhulst overtuigt Koen Crucke om Heidiland in Plopsaland mee te openen: "Nooit meer van mijn leven"

HLN
In Plopsaland De Panne is de nieuwe themazone Heidiland vandaag feestelijk ingehuldigd. Dat gebeurde met een grootse show waarna onder meer topman van Studio 100 Gert Verhulst een eerste rit maakte op de nieuwe coaster Heidi the Ride. Gert kon zijn goede vriend Koen Crucke overtuigen om mee in de attractie te gaan. "Ik heb de angsten van mijn leven uitgestaan. Nooit meer van mijn leven", aldus Crucke.

"Ik heb dat nog nooit in mijn leven gedaan, ik durfde dat allemaal niet. Maar Gert heeft met overtuigd. Ik ben blij dat het gedaan is, nooit meer van mijn leven. Voor de mensen die dat graag doen, is het een aanrader, maar voor mij, neen, echt niet", lachte een bleke Koen Crucke achteraf.

Zwitsers dorpje
Na heel wat problemen met de vergunning was het eindelijk zover en kon de nieuwe themazone Heidiland eindelijk open gaan. Heidiland ziet eruit als een Zwitsers dorpje met als belangrijkste aandachtstrekker de nieuwe coaster van 600 meter lang, volledig in hout opgetrokken. Plopsa trok 7 miljoen euro voor de nieuwe zone.

Het themapark werd ingehuldigd met een grootse show in het Plopsa Theatre. Onder meer Gert Verhulst en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein tekenden in voor het eerste ritje op Heidi the Ride.Tegelijkertijd gaf CEO Steve van den Kerkhof nog een stand van zaken van een aantal lopende projecten. Vorig jaar gaf de Plopsa Group al te kennen verder te willen werken op het concept van Plopsaqua, het waterattractiepark waarvan een eerste vestiging net naast Plopsaland De Panne kwam. Er loopt een marktbevraging in Antwerpen en in Mechelen, op de site van Technopolis. Maar er zouden ook nog gesprekken zijn met tal van gemeenten, verspreid over het hele land. Zo kwam Plopsaqua er in samenwerking met De Panne.

Hotel
Ook in De Panne zelf staat er nog vanalles op de planning. Zo is begonnen met de bouwaanvragen voor de bouw van het Plopsa hotel dat in 2019 moet opengaan. Het hotel zal 127 kamers tellen goed voor 500 gasten. Plopsa kocht ook een camping aan langs het park, waar tegen 2020 nog eens 1.000 bezoekers kunnen overnachten. De groep wil er kleine themahutten bouwen. De groep wil van het attractiepark een meerdaagse bestemming maken.

Ook in het buitenland wordt er fors geïnvesteerd. Zo is de groep volop bezig met de bouw van een themapark Mayaland in Polen nabij de Duitse grens, op 80 kilometer van Berlijn. Plopsa rekent op Duitse en Poolse bezoekers en wil daarmee een nood invullen want Polen telt geen enkel attractiepark.

Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • filiep tanghe

  En de gewone betalende bezoekers wachten in de rij en opeens sorry de volgende keer beter nu sluiten we schande zo iets

 • Neorej Verbruggen

  Ik vond het de max!

 • Marc Geerts

  Pffff, genoeg reclame nu voor heidiland.

 • ja hallo

  Wie die 36 euro niet overheeft om zijn kinderen van de ene verwondering in de andere te zien vallen...Tja.En ook met je boterham ben je zeer welkom bij Gert zelfs met je pannenkoeken van de ALDI krijg je een mooi tafeltje en propere zitbank met de glimlach aangeboden.kijk ook eens op kortingsites en dan ben je met twee binnen voor 36 euro.

 • dirk van melle

  Ben zelf zo arm al de straat, maar Gert en Co, hebben nu eenmaal het lef gehad om iets te doen, namen risico's, hebben de brains, en hun succes is meer dan gegund.

Gesponsord

Meld een bug