Gerenoveerde Queen Mary 2 meert aan in Zeebrugge

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Een van de grootste cruiseschepen ter wereld, de Queen Mary 2 van de Brits-Amerikaanse rederij Cunard Line, ligt aangemeerd in de haven van Zeebrugge. Het schip werd recent gerenoveerd, goed voor een investering van 120 miljoen euro.

De Queen Mary 2 ligt sinds vanochtend in de haven van Zeebrugge. Het is de eerste keer dat het cruiseschip naar België komt, sinds een grote renovatieoperatie in het voorjaar. Het schip werd drie weken in een Duits droogdok geplaatst om de nodige aanpassingen te doen. Zo werden er vijftien nieuwe individuele kamers, dertig balkonkamers en tien dierenkennels ingericht. Daarmee ligt de capaciteit van de QM2 nu op 2.695 passagiers. De beste kamers zijn nu ook uitgerust met moderne technologie, een nieuw interieur en nieuwe verlichting. Ook de restaurants Queens Grill en Princess Grill werden opnieuw ingericht.

Het schip telt in totaal achttien verdiepingen waarvan veertien voor passagiers, is 345 meter lang en kan een snelheid halen van 30 knopen of 56 km/u.

De rederij stond erop naar Zeebrugge te komen omdat de Belgische markt voor een transatlantische overzet met de QM2 groeit.

Zeebrugge doet het trouwens goed als cruisehaven. Vorig jaar werd met 111 cruiseschepen, goed voor bijna een half miljoen passagiers, een record geboekt en dit jaar moet dat opnieuw sneuvelen. Zeebrugge maakt ook werk van een nieuw ontvangstgebouw dat in 2017 in gebruik wordt genomen.Video