Genoeg van Turkije of Thailand? Kijk eens naar deze bestemmingen

Bonifacio, Corsica.
Thinkstock Bonifacio, Corsica.
Wil je volgend jaar eens naar een andere vakantiebestemming dan de geijkte landen en steden? Dan ben je niet de enige. De afgelopen twee jaar zijn een paar bijzondere plekken enorm gestegen in populariteit, blijkt uit onderzoek van ticketsite Skyscanner. Wat denk je bijvoorbeeld van Tbilisi, Georgië? Negen plekken waar je heen moet in 2018:

1. Met stip op één: de Azoren. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar de Portugese eilandengroep is nog tamelijk onontdekt. Vanaf Brussel vlieg je er in zo'n zeven uur (met tussenlanding) naar toe. De negen eilanden zijn stuk voor stuk bijzonder. Wees er wel snel bij, want de afgelopen twee jaar steeg het aantal zoekopdrachten naar tickets naar de hoofdstad Ponta Delgada met ruim 55 procent. 

De Azoren.
Thinkstock De Azoren.

2. Nicaragua: Backpacken, vulkanen beklimmen, luieren op tropische stranden of zwemmen in kratermeren: het kan allemaal in Nicaragua. Daarbij ligt alles in het Zuid-Amerikaanse land relatief dicht bij elkaar en is het niet duur. Je vliegt er in 17 uur naar toe, met overstap. Stijging aantal zoekopdrachten: 48,32 procent.

Managua, de hoofdstad van Nicaragua.
Thinkstock Managua, de hoofdstad van Nicaragua.

3. Corsica: Voor wie bang is dat de bosbranden van deze zomer te veel schade hebben aangericht op het Franse eiland: geen zorgen. Het herstel is ingezet, en je kunt er weer prachtig vakantie vieren. Het eiland, dat de afgelopen decennia kampte met een toeristendip, zit weer volledig in de lift. Maar niet zó erg dat het er razend druk is. Het mediterrane Ajaccio is een oude favoriet. De hoofdstad van Corsica is bijzonder en intrigerend. Stijgingspercentage: 42,64 procent.

Bonifacio, Corsica.
Thinkstock Bonifacio, Corsica.

4. Sofia, Bulgarije: De Bulgaarse hoofdstad Sofia is een heerlijke bestemming. De eeuwenoude stad is goedkoop en makkelijk te bereiken. Het centrum is knus, bijna alles is te lopen en de stad is enorm gevarieerd. Niet gek dus dat het aantal zoekopdrachten naar tickets naar Sofia de afgelopen twee jaar steeg met 38,3 procent. 

Sofie, Bulgarije.
Thinkstock Sofie, Bulgarije.

5. Kazachstan. In het enorme Aziatische land kan zo veel meer dan filmpersonage Borat uitlachen in zijn mankini. Kazachstan is een land van woestijngebieden, duizelingwekkend diepe canyons, steppes, de Zijderoute, de oude hoofdstad Almaty en het nieuwe, moderne Astana met zijn skyline en de Baytarek-toren. 

Dit land, het op acht na grootste ter wereld met ruim 16 miljoen inwoners en een oppervlakte die 90 keer groter is dan België, is misschien niet direct de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt. Maar steeds meer avonturiers, backpackers en natuurliefhebbers gaan ernaartoe. Stijgingspercentage: 19,1 procent. 

De Bayterek-toren in Astana, Kazachstan.
Thinkstock De Bayterek-toren in Astana, Kazachstan.

6. Osaka: In Osaka wonen overdag meer mensen dan 's nachts, maar de eigenzinnige stad doet op de een of andere manier nooit chaotisch aan. Osaka is enorm modern en doet daarom erg fascinerend aan. Door het enorme aanbod aan faciliteiten leven er overdag 3,7 miljoen inwoners, en 's nachts 'maar' 2.7 miljoen. Maar Japan blijft Japan, dus alles is keurig geregeld. Stijgingspercentage: 18,26 procent.

Osaka, Japan.
Thinkstock Osaka, Japan.

7. Slovenië: Groen, rust, bergen. En je bent er zo, want het is maar een uur en drie kwartier vliegen. De hoofdstad Ljubljana wordt wel eens vergeleken met Berlijn én met Parijs. Voor ieder wat wils dus. De afgelopen twee jaar zochten ruim 15 procent meer mensen naar tickets dan daarvoor. 

Ljubljana.
Thinkstock Ljubljana.

8. Mauritius: Sommige vakantiegangers willen maar een ding: hagelwitte stranden, palmbomen en goed eten. Je vindt het op Mauritius. De afgelopen twee jaar waren er bijna 14 procent meer mensen die zochten naar een ticket naar het paradijselijke eiland in de Indische Oceaan.

Mauritius.
Thinkstock Mauritius.

9. Tbilisi, Georgië: Georgië wordt als vakantiebestemming steeds populairder, heeft de hoogste bergtoppen van Europa en een verscheidenheid aan ongerepte natuur. 

Ook staat het bekend om haar duizenden jaren oude wijncultuur en uitgebreide keuken, met uitblinkers als chatsjapoeri (brood met Georgische kaas) en badridzjani (aubergine met een walnotenpasta). Je kan er ook goed dumplings eten. In 2016 bezocht een recordaantal van 6,3 miljoen mensen het land. Voor de clubliefhebbers: je kunt in de hoofdstad Tbilisi erg goed 'op stap'. Stijgingspercentage: 12, 7 procent. 

Tbilisi.
Thinkstock Tbilisi.37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Reha Camlica

  Waarom niet de vraag; Genoeg van Spanje, Italie, Frankrijk of Griekenland?? Vinden jullie het niet raar!?

 • Filip Van Watermolen

  Hier bij mij op het terras in het zuiden van Tenerife is het heel goed leven,geen criminaliteit,geen vervuilde industrie en alle rust ! Schol !

 • Paul Boutsen

  Enig reisadvies: geen moslimlanden, is geen problemen.

 • danny meulders

  veilig op vakantie in Myanmar

 • Patrick Vanbeveren

  Emel... Eten drinken zoveel je maar wil, goedkope namaak, mooi weer en mooi strand... Zegt me niks... En zeker niet bij die dictator.