Geen vertraging meer door tankstoring Schiphol

Tientallen vliegtuigen bleven door de tankstoring aan de grond, met gisteren duizenden gestrande reizigers tot gevolg.
ANP Tientallen vliegtuigen bleven door de tankstoring aan de grond, met gisteren duizenden gestrande reizigers tot gevolg.
De situatie op de grootste Nederlandse luchthaven Schiphol is voor reizigers weer normaal. De vertragingen en lange rijen bij de balies na de storing in de brandstofvoorziening woensdag zijn voorbij, meldt de woordvoerder van de luchthaven nabij Amsterdam.

Door de problemen konden woensdag tal van vliegtuigen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. Tienduizenden reizigers werden gedupeerd. Ook donderdag kampte het vliegverkeer nog met vertragingen en werden in totaal honderd vluchten van diverse vliegmaatschappijen geannuleerd.

De rijen bij de balies op de luchthaven werden deze middag steeds korter en volgens Schiphol hebben luchtvaartmaatschappijen voor de meeste reizigers die woensdag niet met hun vliegtuig meekonden inmiddels een vlucht gevonden waarmee ze alsnog op reis kunnen. 

200 veldbedden

Voor alle zekerheid houdt Schiphol donderdagavond tweehonderd veldbedden beschikbaar, maar de verwachting is dat daar geen gebruik van wordt gemaakt, meldt de zegsman.

AFP
ANP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.