Geen sigaretten meer te koop bij KLM

Vliegtuigen van KLM op luchthaven Schiphol.
ANP Vliegtuigen van KLM op luchthaven Schiphol.
Aan boord van de vliegtuigen van KLM is het niet meer mogelijk om peuken in te slaan. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij is vanaf vandaag gestopt met de verkoop van rookwaren. KLM vindt het naar eigen zeggen "niet meer van deze tijd'" om deze aan te bieden.

KLM kondigde de stap eerder dit jaar al aan. Het bedrijf heeft gezondheid en sport naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan en de verkoop van sigaretten past daar niet bij, zo werd eerder gemeld.

Bij Transavia, dat net als KLM onderdeel is van Air France-KLM, is het al langer niet meer mogelijk sigaretten te kopen aan boord.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Alex

  Dit is uiteraard belachelijk. Erger is dat men op de meeste vliegtuigen, het is een tijdje geleden dat ik met KLM gevlogen heb, niet eens eten kan kopen. Behoudens bifiworstjes, chips, suikerrepen, nootjes voor apen en ander ongezond voedsel. Als er al iets anders op het menu staat, is het meestal 'uitgeput'.

 • FRANK WILLEMS

  Is heel die Tax Free zever nog van deze tijd ?

 • Jan Pauwels

  Och, dan kopen ze de kankerstokjes toch op het vliegveld. Enkel KLM verliest hierbij. Of is het sop de kolen niet meer waard?

 • paul van de velde

  Dat is zeer goed want op de vlieger mag je toch niet roken.

 • Sven Kerstens

  Niet meer van deze tijd betekend niet meer winstgevend.