Toeristen kuieren over de Ramblas in Barcelona.
Volledig scherm
Toeristen kuieren over de Ramblas in Barcelona. © Jan De Meuleneir / Photo News

Geen PCR-test meer nodig voor reis naar Spanje

Reizigers kunnen vanaf maandag naar Spanje zonder de tot dusver verplichte PCR-test te ondergaan. Een negatieve antigenentest, het bewijs van volledige inenting of van genezing van Covid-19 volstaat om het land binnen te mogen. Dat heeft het Spaans ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

6 reacties

 • Maria Briers

  3 weken geleden
  In Nederland kan je zo een bewijs reeds krijgen, in België natuurlijk nog niet, daar zijn ze fier dat het vanaf 1 juli kan. Maar in Nederland moeten ze ook niet over alles ruzie maken natuurlijk.
 • vicky rombauts

  3 weken geleden
  Als men vertrekt in juni is dan het bewijs dat je volledig gevaccineerd bent van de huisarts dan geldig? Want een coronapaspoort is er nog niet.
 • CHRIS BAETENS

  3 weken geleden
  Wat vraagt spanje vanaf juli van test voor kinderen , nu nog vanaf 6 jaar ? Hier testen vanaf 12 jaar , waarom niet overal hetzelfde !
 • Freija breuer

  3 weken geleden
  Vertrekken in juni op reis hopelijk onze pcr test ook gratis typisch belgie van juli en de andere mensen die vertrekken in juni in de kou laten staan pff
 • eric loyens

  3 weken geleden
  Waarom is de gratis test enkel vanaf julli ??er zijn duizenden mensen die op verlof gaan in juni bv met nog geen schoolplichtige kinderen ,mensen zonder kinderen waarom krijgen die geen gratis test??