Stuart Miller was een van de getroffen reizigers.
Volledig scherm
Stuart Miller was een van de getroffen reizigers. © RV

“Geen brexitdocument, geen toegang”: Alicante stuurt tientallen Britten die in Spanje wonen terug

De Spaanse autoriteiten hebben tientallen Britten teruggestuurd die met het vliegtuig naar kustplaats Alicante gevlogen waren. Britten die in Spanje wonen hebben vanwege de brexit een speciaal verblijfsdocument nodig, de Tarjeta de Identidad de Extranjero (TIE). Op de luchthaven stond volgens expatkrant ‘Olive Press’ een bord met het opschrift "Geen TIE, geen toegang".

29 reacties

 • Geert Maes

  2 weken geleden
  groot gelijk ze zouden alles moeten bannen van de UK
 • Anthony Clemens

  2 weken geleden
  Je kan zeggen wat je wil van de Britten , maar zij hebben dankzij het feit dat ze niet meer bij Europa zijn , wel vaccins ter beschikking. Waar staan wij ? Het sterke Europa ? Dikke vette sukkels zijn we !
 • Marcel Paul Ceulemans

  2 weken geleden
  Voor allen die hier zo afgeven op de Britten, laat ons met zen allen hopen dat we niet nog een derde keer gaan nodig hebben. De mensen vergeten snel, nochtans is de laatste keer nog maar dik 75 jaar geleden.. Zou zomaar eens kunnen dat ze dan ook zeggen.. trek jullie plan.
 • wesley u van dingenen

  2 weken geleden
  @Karel Dierckx: Britten die minder dan 15 jaar in het buitenland wonen mochten wel meestemmen. En velen van hen stemden voor Brexit. Het is typische Engelse arrogantie dat ze dachten dat de regels van immigratie maar in 1 richting gaat.
 • Stefanie van Dijk

  2 weken geleden
  Tsja, en zo komen de Britten er nu achter dat er toch wel veel voordelen zaten aan dat EU lidmaatschap ... geen medelijden mee hoor, je komt ook niet zomaar zonder visum of gevraagde papieren andere landen binnen
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"