De Costa Brava staat dit jaar opnieuw aan de top van de populairste autovakanties voor de Belgen
Volledig scherm
De Costa Brava staat dit jaar opnieuw aan de top van de populairste autovakanties voor de Belgen © Getty Images

Gedaan met de boswandelingen: we reizen weer naar zon en zee

Heeft u uw zomerreis al geboekt? Negen op tien Belgen had dat begin april al gedaan, blijkt uit de zevende vakantiebarometer van Touring.  Opmerkelijk: nu de reisbeperkingen weg zijn, gaan méér Belgen op reis dan voor corona. Na twee jaar genieten van de natuurpracht zijn we niet meer bang voor overvolle stranden. De zomer van 2022 vieren we liefst met een traditionele zonvakantie.  Maar hoe het zit met de citytrips? In hoeverre heeft dalende koopkracht invloed op onze reisplannen? En wat zijn de populairste vakantiebestemmingen dit jaar? 

9 reacties

 • Martine Tresinie

  11 maanden geleden
  Eindelijk terug rust in onze piepkleine natuurgebieden,de laatste 2 j omgetoverd tot mega recreatie gebieden.Enorme drukte,hertjes die hun toeverlaat in tuinen zoeken en desondanks aangereden worden door het drukke verkeer.Campers die de kleine smalle wegen stuk rijden en de natuur vergassen,ons landje kreunde onder de dagtoeristen,de natuur wordt vertrappeld en de diertjes zoeken noodgedwongen hun toelaat in de nabij gelegen tuinen.Vakantie in eigen land….hiervoor is ons landje te klein….
 • Marc Vinck

  11 maanden geleden
  Inderdaad andra, door de vouchers moeten de mensen wel weggaan, dus wel een vertekend beeld.
 • Patrick Bee

  11 maanden geleden
  En dat ze hun mondmaskers gvd terug meenemen, het ligt er vol van.
 • Peeters Wim

  11 maanden geleden
  Der is nog geld genoeg .
 • Tom Stevens

  11 maanden geleden
  De koopkracht gaat er weer op vooruit, dankzij de inflatie en bijhorende indexatie van de lonen. Alles raakt vlot betaald, er is zelfs nog geld over voor zon zee en strand, super, de mensen hebben het nodig na 2 jaar dictatuur...