Volledig scherm
© BELGA

Garantiefonds raadt klanten aan geen betalingen meer te doen aan Thomas Cook

Het Garantiefonds Reizen raadt klanten van Thomas Cook België aan geen betalingen, zoals een voorschot of een overblijvend saldo van een geboekte reis, meer te doen aan Thomas Cook of bijbehorend merk Neckermann. Wie dat wel doet, riskeert dat geld niet meer terug te zien.

 1. Heel Ierland op zoek naar geliefde dolfijn Fungie die na 37 jaar is verdwenen: “Alsof een familielid is vermist”

  Heel Ierland op zoek naar geliefde dolfijn Fungie die na 37 jaar is verdwenen: “Alsof een familielid is vermist”

  Hij is een van de beroemdste inwoners van Ierland en kwam 37 jaar geleden aan voor de kust van het schiereiland Dingle. Sindsdien bleef dolfijn Fungie altijd dicht in de buurt en is hij uitgegroeid tot een toeristische sterattractie. Maar de afgelopen twee weken is hij niet meer gezien en dat is nog nooit gebeurd. De Ieren zitten in zak en as. Het hele land zoekt naar hem. Gaan ze Fungie ooit nog weerzien?
 2. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers. Alle 59 reiswinkels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

  Neckermann vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers. Alle 59 reiswin­kels gaan tijdelijk dicht, reizen boeken kan wel nog online

  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt dinsdag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen, wat Neckermann extra tijd moet geven om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers. “Het kan zo de jobs van zijn 180 medewerkers redden en bij uitbreiding de hele Belgische reissector behoeden voor groot banenverlies”, klinkt het in een persbericht.
 3. Geen enkele klant van Thomas Cook kan op pakketreis vertrekken, Garantiefonds betaalt reis volledig terug

  Geen enkele klant van Thomas Cook kan op pakketreis vertrekken, Garantie­fonds betaalt reis volledig terug

  Wie een pakketreis heeft geboekt via Thomas Cook of Neckermann, zal vandaag niet kunnen vertrekken op vakantie. Dat laat de touroperator zelf weten. “Klanten mogen ook niet vertrekken als ze op een andere vlucht zitten van Brussels Airlines”, zegt Thomas Cook-woordvoerster Leen Segers. Het Garantiefonds Reizigers zal vakantiegangers die vanochtend niet konden vertrekken alvast volledig terugbetalen. Intussen heeft Buitenlandse Zaken een noodnummer geopend om Belgen bij te staan die in het buitenland problemen ondervinden door de situatie bij Thomas Cook.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'