Fuerteventura is ook voor Belgen een populaire winterbestemming. De gemiddelde temperatuur in december bedraagt er 20 graden.
Volledig scherm
Fuerteventura is ook voor Belgen een populaire winterbestemming. De gemiddelde temperatuur in december bedraagt er 20 graden. © Thinkstock

Fuerteventura vreest uitbraak knokkelkoorts en gele koorts

ReizenNadat de gezondheidsdienst van Fuerteventura een zwerm muggen ontdekte die ziektes dragen, wordt op het Canarische toeristeneiland gevreesd voor een uitbraak van gele koorts en knokkelkoorts (dengue). Huizen werden geëvacueerd om uitgerookt te worden, aan bewoners wordt gevraagd foto's te nemen van 'verdachte' muggen.

3 reacties

 • Myriam Bloemen

  3 jaar geleden
  Bangelijk.ik vertrek normaal gezien 17 januari voor een week naar Fuerteventura. Annuleren? Inentingen? Wie gaat het me zeggen ...
 • Conny Van den Bosch

  3 jaar geleden
  hoe een klein insect in staat is om de grote machtige mens te bedreigen.
 • Gust Goris

  3 jaar geleden
  Grote paniek voor de bevolking, voor de toeristen geen probleem, blijf maar komen.
 1. Wilmès pleit voor gecoördineerde aanpak van grensbeheer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

  Wilmès pleit voor gecoördi­neer­de aanpak van grensbe­heer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

  Minister van Buitenlandse en Europese Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft tijdens een videoconferentie met haar ambtsgenoten gepleit voor een harmonisering van de grensregels in de EU. “We zouden er veel baat bij hebben als we onze regels voor de toegang tot het grondgebied zoveel mogelijk zouden harmoniseren, bijvoorbeeld wat test- en quarantaineverplichtingen betreft”, zei de vice-eersteminister.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen