Fransen kunnen deze zomer op vakantie in eigen land, nog geen duidelijkheid over buitenlanders

ANP
Fransen zullen in juli en augustus in eigen land op vakantie kunnen. Dat heeft premier Edouard Philippe donderdag bevestigd. De Franse regering heeft ook een miljardenplan klaar om de toeristische sector te ondersteunen. Over buitenlandse vakantiegangers zei Philippe nog niets.

"De toerismesector staat waarschijnlijk voor de grootste test in zijn moderne geschiedenis", zei Philippe. "Dat terwijl het een van de kroonjuwelen van de Franse economie vormt. Daarom is de redding ervan een nationale prioriteit."

Lokale restrictie

Philippe verzekerde dat Fransen in juli en augustus in eigen land op vakantie mogen gaan. Hij benadrukte wel dat er "mogelijke lokale restricties" van kracht zullen zijn, in functie van hoe de pandemie de komende weken evolueert.


De premier verklaarde ook dat de regering 18 miljard euro uittrekt voor extra steun aan de toerismesector, die erg hard getroffen is door de coronacrisis. Daarin werkten voor de uitbraak van het coronavirus ongeveer twee miljoen mensen. De sector staat in voor zeker 7,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk.

Het land krijgt normaal ook tientallen miljoenen buitenlandse toeristen over de vloer. In 2018 waren dat er bijna 90 miljoen. Over of die ook deze zomer welkom zijn, zei Philippe nog niets.

Lees ook: “Onze vakantiebeleving zal helemaal anders zijn dan we gewend waren” (+)

Bekijk ook:

Macron sluit verre reizen tijdens de zomer uit

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.