Bezoekers aan de ‘Grand Palais Ephemere’ in Parijs, met op de achtergrond de Eiffeltoren.
Volledig scherm
Bezoekers aan de ‘Grand Palais Ephemere’ in Parijs, met op de achtergrond de Eiffeltoren. © AP

Franse ‘gezondheidspas’ vanaf vandaag verplicht

Volwassenen die een groot evenement of een culturele instelling in Frankrijk willen bezoeken, moeten vanaf vandaag een gezondheidspas kunnen tonen. De 'pass sanitaire’, ofwel de gezondheidspas, toont aan dat de bezitter is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of recent is hersteld van Covid-19. Vanaf augustus is de pas ook verplicht in cafés, restaurants en sommige winkelcentra.

 1. Naar het Louvre, naar Disneyland, op de Eiffeltoren of op restaurant: binnenkort enkel met pasje
  PREMIUM

  Naar het Louvre, naar Disneyland, op de Eiffelto­ren of op restaurant: binnenkort enkel met pasje

  De strengere Franse coronapas is bij onze zuiderburen ingeslagen als een bom. Wie daar binnenkort nog naar een restaurant, pretpark of museum wil, moet een bewijs van dubbele vaccinatie, immuniteit of een hoogstens 48 uur oude negatieve PCR-test voorleggen. De Vlaamse horeca-uitbaters in Frankrijk kijken de verstrengde maatregelen wat argwanend tegemoet, en ook u als reiziger let maar beter even op. Wat verandert er juist?
 2. Hoe vraag ik de pass sanitaire aan? En gelden dezelfde regels voor kinderen? Al uw vragen over de Franse gezondheidspas beantwoord
  PREMIUM

  Hoe vraag ik de pass sanitaire aan? En gelden dezelfde regels voor kinderen? Al uw vragen over de Franse gezond­heids­pas beantwoord

  Wie binnenkort in Frankrijk een museum bezoekt of zich neervlijt op een terras, moet over een gezondheidspas beschikken, zelfs pour un petit café. Op die pas moet het bewijs van dubbele vaccinatie of immuniteit staan, of het resultaat van een negatieve PCR- of antigeentest van hoogstens 48 uur. Maar zal het ook voor toeristen gelden? En wat met hotels en campings? Wij beantwoorden uw vragen.