Frankrijk verstrengt de regels: wat betekent dit voor Belgische toeristen en hoe zit het in de rest van Europa? Toerisme-experte van VTM NIEUWS legt uit

De vakantie wordt voor veel mensen nog iets gecompliceerder: vanaf augustus mag je in Frankrijk alleen nog op café of restaurant, als je een vaccinatiebewijs of negatieve test kan voorleggen. Dat heeft president Macron maandag aangekondigd. En die regel geldt voor iedereen, ook voor toeristen. Birgit Herteleer, toerisme-experte van VTM NIEUWS, beantwoordt alle prangende vragen over de nieuwe regeling en legt uit hoe het elders in Europa zit.

13 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  2 dagen geleden
  Ja, leuk ideetje, tot de horeca helemaal kapot is en niemand weet hoe dat begot toch is kunnen gebeuren. Waarom betalen wij trouwens jaarlijks zovele miljarden aan Europa? Voor deze chaos? Eén app, één certificaat, één set met richtlijnen, en er zouden een heleboel frustraties minder zijn. Maar na anderhalf jaar is de coronamist bijna even dik geworden als de portemonnee van de gemiddelde Europarlementariër.
 • Francine Vanheste

  2 weken geleden
  De Tour de France is nu voorbij,nu gaan ze de puntjes op de i zetten!
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 weken geleden
  COVID-19 is permanent en er is geen enkele preventietools om de pandemie te beëindigen, en varianten blijven ons altijd kwellen, en met al die pandemie varianten er is geen einde in zicht. De tools die ons ter beschikking staan werken niet 100%, we zijn niet beschermd tegen het virus varianten dat COVID-19 veroorzaakt en alle toekomstige pandemieën. De aanwezigheid van "Spike-Protein" is het grote probleem, waardoor deze virussen cellen kunnen binnendringen en een infectie kunnen veroorzaken.
 • Stanny Bruyninckx

  2 weken geleden
  Kan Macron de leden van ons overlegcomité niet uitleggen wat noodzakelijk is in de strijd tegen corona
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Europa heeft weeral eens gefaald .Reizen is pas OK als je volledig gevaccineerd bent . Als ze het klimaat op deze primitieve wijze ook aanpakken leven we binnen 5 jaar allemaal op de armoedegrens behalve de politiekers en de EU ambtenaren .De vraag is , waar gaan ze het geld blijven halen ,je kan een citroen niet blijven uitpersen
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Ook bij ons niet meer op café zonder coronapaspoort? “Nuttig, maar niet voor elke gelegenheid nodig”
  PREMIUM

  Ook bij ons niet meer op café zonder coronapas­poort? “Nuttig, maar niet voor elke gelegen­heid nodig”

  In Frankrijk kan je vanaf volgende week niet meer op café als je niet kan bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent of recent een negatieve test hebt afgelegd. Ook in ons land ligt een coronapaspoort op tafel, dat zeker op grote evenementen zal worden gebruikt. Maar wat met kleinere concerten? Of wat met een cafébezoek? Viroloog Steven Van Gucht laat er zijn licht op schijnen.