EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Frankrijk bouwt coronamaatregelen verder af: alles wat je moet weten voor je op reis vertrekt

UPDATEZo goed als overal in Europa gaan de coronacijfers de goede kant op. Overheden zien dat als het juiste moment om hun coronamaatregelen verder te versoepelen en dat maakt reizen een stuk aangenamer. Er blijven er evenwel nog heel wat van kracht. Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer nog rekening mee moet houden.

13 reacties

 • Jemille Blanchard

  1 maand geleden
  Ben juist terug uit Frankrijk. Werd uit het verkeer geplukt om 3 hr s'morgens Controle covid certificaat was ok. Moest zonder boete te krijgen wel aan de kant blijven staan vanwege de avond klok. 3 andere automobilisten,kregen een fikse boete. Voor rijden zonder de juiste documenten,en tijdens de avondklok.
 • Mark Talman

  2 maanden geleden
  EU: elk land een ander type identiteitskaarten. De chip op decBelgische kan door politie in veel landen niet gelezen worden. Elk land een ander type rijbewijs (en zelfs andere regels). Elk land een iets anders paspoort voor verre reizen. En omdat diversiteit het motto is zijn de pricedures voor al die documenten ook in elk land verschillend. Over de verkeersregels zal ik maar zwijgen. Kwa diversiteit is de EU niet te kloppen.
 • Henri Papel

  2 maanden geleden
  Daniel dit zou dan de tweede keer zijn dat we thuis moeten blijven Wel ik heb er genoeg van. Ik wens rust. Ik wens een periode te verblijven in een stressloze omgeving! en niet in een regio waar alles kan enmag . En dit straffeloos. Ik nodig je eens uit in een mooi sportpark met een leuk terras. Wel we worden steeds lastig gevallen door een bende achterlijke allochtonen. Politie doet haar best maar kan niet overal tegelijk zijn. Wel dat kom ik niet tegen in het vakantieland waar ik graag ben
 • Andre Ehlinger

  2 maanden geleden
  Online kan iedereen zijn eigen vaccinaties opvolgen in zijn medisch dossier. Voor Belgen staat alles daarop. dat moet toch voldoende zijn.
 • Raoul Van Bulck

  2 maanden geleden
  Wij hebben een paspoort waar al onze gegevens op staan zet de vaccinatie gegevens daar op. Zo kan een bevoegde instantie zien wie zijn prik(ken) heeft gekregen. Eén paspoort geen gedoe met QR of andere codes, maar ja sis kaart, paspoort alles een maat voor niets om persoonlijke gegevens aan toe te voegen. Europa één jawadedade komt nooit niet goed om het eenvoudiger te maken. Moeilijk voor de mensen is goed voor de boetekas
 1. Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenappels of schelpjes”
  PREMIUM

  Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenap­pels of schelpjes”

  De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.