Flinke files van en naar Franse Alpen

Het verkeer in Frankrijk verloopt zaterdag zeer moeilijk door een combinatie van ijs, sneeuw en het grote aantal wintersporters die terugkeren of vertrekken. In Rhone-Alpes stond rond 16.00 uur in totaal 180 kilometer file van en naar de skigebieden in de Alpen, aldus Franse media.

De grootste vertragingen zijn er op de A40 tussen Mâcon en Genève, de A43 tussen Lyon en Chambéry en de A48 tussen Lyon en Grenoble. Door files in beide richtingen van tientallen kilometers is het daar uren aanschuiven. Verschillende snelwegen zijn bovendien afgesloten. Zo werd rond 17.00 uur de A43 afgesloten over een lengte van 90 kilometer om de hulpdiensten de kans te geven om sneeuw te ruimen. Medewerkers van het Rode Kruis delen op een aantal plaatsen warme dranken uit aan mensen die soms al uren in hun auto vastzitten.

Ook in het zuiden van Duitsland is het druk. Bij München stonden zaterdagmiddag in beide richtingen lange files. Op de A3 Frankfurt-Neurenberg staat het verkeer al sinds zaterdagochtend over een lengte van tientallen kilometers vast, na een ongeval met een vrachtwagen.

AFP
AFP
AFP