Ga naar de mobiele website
^ Top

Expo 2012 opent dit weekend de deuren in Zuid-Korea

afp

Na vier jaar van bouwwerken en miljarden investeringen begint de Wereldtentoonstelling Expo 2012 in de Zuid-Koreaanse kuststad Yeosu. Na de openingsplechtigheid met president Lee Myung Bak morgen openen de deuren voor het drie maanden durende evenement, met vele afzonderlijke exposities over hoogtechnologische ontwikkelingen rond de bescherming van de oceanen en de kusten, zaterdag voor het grote publie.

Ruim 2000 genodigden worden voor de openingsceremonie op het Expoterrein aan de zuidkust verwacht, zei een woordvoerster van het organisatiecomité vandaag. De organisatoren hopen op acht tot tien miljoen bezoekers tegen het einde van de Expo op 12 augustus, waaronder meer dan een half miljoen toeristen uit het buitenland.

Het Expoterrein met een oppervlakte van 1,74 vierkante kilometer (174 hectare) ligt vlak aan zee. De voorgeschreven omvang van het eigenlijke tentoonstellingsterrein voor de "kleinere" Expo in Yeosu bedraagt 25 hectare. Er nemen 104 landen, waaronder België, en tien internationale organisaties deel.

Meer over


Meld een bug