Excursieboot explodeert: Amerikaanse toeriste komt om op Bahama's

Screenshot YouTube
Bij een explosie op een excursieboot op de Bahama's is zaterdag een Amerikaanse toeriste om het leven gekomen. Eén vrouw verkeert in kritieke toestand, acht anderen liepen lichtere verwondingen op. 

De ontploffing gebeurde iets na 9 uur 's ochtends toen de boot voor de kust van de Exuma-archipel voer. Aan boord zaten tien Amerikaanse toeristen en twee Bahamanen.

Op beelden die mensen op een nabijgelegen motorboot maakten, zijn vlammen en grote zwarte rookpluimen te zien. Gewonden sprongen na de ontploffing in het water en werden door boten in de buurt uit het ondiepe water gehaald.

De identiteit van de overledene is nog niet bekendgemaakt. De vrouw die nog steeds in kritieke toestand verkeert, is Stefanie Schaffer, staat te lezen op een crowdfundingpagina. Haar beide benen moesten worden geamputeerd. Haar zus Brooke is zwaargewond, hun moeder en stiefvader raakten lichtgewond. De oorzaak van de ontploffing is nog niet gekend. Vermoedelijk is de benzinetoevoer geëxplodeerd. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido Ceuleers

    ik heb vorig jaar ook een excursie gemaakt van Nassau naar Exuma,waar je de roggen kon voederen en strelen. Je mag niet nadenken,want je zit in volle Atl.Oceaan op zo'n boot,als er dan iets gebeurt,weet je dat het met je gedaan is,natuurlijk