Eurostar rijdt vanaf volgend jaar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen

Beeld ter illustratie, Eurostar.
ANP Beeld ter illustratie, Eurostar.
Vanaf volgend jaar rijdt de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen. Momenteel vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid. Daar moet ook worden overgestapt. Dat behoort vanaf de dienstregeling 2020 tot het verleden, zo heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol aangekondigd in het parlement. 

Broekers-Knol heeft een akkoord hierover bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Nederlandse spoorwegmaatschappij en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. Een brexit zonder een akkoord kan nog wel voor problemen gaan zorgen.

Het Nederlandse parlement had er op aangedrongen om snel een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen mogelijk te maken. Dat moet zorgen dat er minder gevlogen wordt op deze route.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert De Vries

  Via de hogesnelheidslijn Antwerpen - Calais

 • Alan Janssen

  Sta je wel een paar uur voor de grens na de Brexit..... maar dat geldt ook voor vliegen. Reis regelmatig met thalys naar Parijs, vind ik super en vlot, maar ticket is vaak 3 tot 4 duurder dan een vliegticket.... dat zou andersom moeten zijn.

 • Bert Van den bossche

  Met of zonder visa?

 • marnix laureyns

  Heel goed. Rechtstreekse verbinding zonder STOP. Het milieu zal minder belast worden.