Illustratiebeeld: passagiers op Brussels Airport in oktober 2021.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: passagiers op Brussels Airport in oktober 2021. © Jan De Meuleneir / Photo News

Europese luchtvaartmaatschappijen betalen meer dan half miljoen vouchers terug

Zestien grote Europese luchtvaartmaatschappijen hebben intussen meer dan 500.000 vouchers terugbetaald die ze aan het begin van de coronacrisis aan reizigers hadden opgedrongen. Dat heeft eurocommissaris voor Justitie en Consumentenbescherming Didier Reynders gemeld. Hij vraagt de maatschappijen de consumentenrechten te blijven respecteren nu de sector opnieuw kampt met tal van vertragingen en annuleringen.

  1. Hannelore (58) opende een klein hotel in Marokko: “De bureaucratie hier is waanzin. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd”
    PREMIUM

    Hannelore (58) opende een klein hotel in Marokko: “De bureaucra­tie hier is waanzin. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd”

    Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Al vijftien jaar lang overwinterden Hannelore Caspers (58) en haar man Kris in Marrakesh, waar ze vaak in contact kwamen met de Berberbevolking. Vier jaar geleden restaureerden ze samen met de locals een kashba in het dorpje Shib el Foukani om er een kleinschalig hotel van te maken. “Toen in februari dit jaar de grenzen weer opengingen in Marokko, ben ik op het eerste vliegtuig gestapt.”