Playa de Palma in Mallorca.
Volledig scherm
PREMIUM
Playa de Palma in Mallorca. © REUTERS

Europees vaccinatiepaspoort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?

Het Europese Parlement gaf donderdag groen licht voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat ‘digitale groene certificaat’ moet het mogelijk maken om deze zomer opnieuw wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. Wie krijgt zo’n certificaat? Waar zal het geldig zijn? En wordt het noodzakelijk om op vakantie te gaan? Wij beantwoorden de acht meest gestelde vragen.

126 reacties

 • werner vanhoutte

  6 dagen geleden
  Je kan de volgende pandemie niet vermijden zonder de oorzaak van de huidige te kennen . Dat is toch duidelijk? Het vaccin vermindert alleen de symptomen van het virus , maar doodt het virus niet ! Geen enkel vaccin heeft het fase 3 onderzoek ondergaan ( de effectiviteitstest ) . Daarom werden alle vaccins afgeleverd onder voorwaardelijke vergunning. Gelooft nu werkelijk iemand dat je het virus definitief kwijt bent ?
 • REGINA WILLEMS

  6 dagen geleden
  Heb ik niet gehoord van de minister voor welzijn dat er geen discriminatie mag zijn tussen mensen die al gevaccineerd zijn en zij die nog geen vaccin hebben gekregen ... Ofwel dus iedereen op reis ofwel niemand!
 • Sonia Geerts

  6 dagen geleden
  Velen vragen zich af of dit vaccinatiepaspoort ook buiten de EU geldig is. Maar daar is geen duidelijkheid over in geen enkele krant of andere media, nog vanuit de regering. Geef ons een hier ook eens antwoord op.
 • jef Brosens

  6 dagen geleden
  na de zomer waarschijnlijk .
 • Peter Van De voorde

  7 dagen geleden
  De echte reden is dat dit document iets zal kosten en de grote meerderheid dit zal willen betalen , kassa kassa voor de EU landen dus .Ze doen dit hier niet voor jullie schoon ogen hé .
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein