Playa de Palma in Mallorca.
Volledig scherm
PREMIUM
Playa de Palma in Mallorca. © REUTERS

Europees vaccinatiepaspoort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?

Het Europese Parlement gaf donderdag groen licht voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat ‘digitale groene certificaat’ moet het mogelijk maken om deze zomer opnieuw wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. Wie krijgt zo’n certificaat? Waar zal het geldig zijn? En wordt het noodzakelijk om op vakantie te gaan? Wij beantwoorden de acht meest gestelde vragen.

127 reacties

 • Eddy Jans

  2 jaar geleden
  Als dit vanaf 1 juli ingaat kan deze Vivaldi regering er voor zorgen dat ik tegen dan mijn 2de vaccin gehad heb . Burgers worden binnenkort gescheiden op basis van het vaccin dat ze zonder keuze gekregen hebben. Alle belgen gelijk maar de ene wat meer dan de andere.
 • werner vanhoutte

  2 jaar geleden
  Je kan de volgende pandemie niet vermijden zonder de oorzaak van de huidige te kennen . Dat is toch duidelijk? Het vaccin vermindert alleen de symptomen van het virus , maar doodt het virus niet ! Geen enkel vaccin heeft het fase 3 onderzoek ondergaan ( de effectiviteitstest ) . Daarom werden alle vaccins afgeleverd onder voorwaardelijke vergunning. Gelooft nu werkelijk iemand dat je het virus definitief kwijt bent ?
 • Regina Willems

  2 jaar geleden
  Heb ik niet gehoord van de minister voor welzijn dat er geen discriminatie mag zijn tussen mensen die al gevaccineerd zijn en zij die nog geen vaccin hebben gekregen ... Ofwel dus iedereen op reis ofwel niemand!
 • Sonia Geerts

  2 jaar geleden
  Velen vragen zich af of dit vaccinatiepaspoort ook buiten de EU geldig is. Maar daar is geen duidelijkheid over in geen enkele krant of andere media, nog vanuit de regering. Geef ons een hier ook eens antwoord op.
 • Jozef brosens

  2 jaar geleden
  na de zomer waarschijnlijk .