Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebestemmingen zoals Provence, Côte d’Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood

De kaart van Europa kleurt niet langer overwegend rood, maar oranje en dat heeft een grote impact op wie wil reizen. Als je terugkomt uit een oranje zone, moet je immers niet in quarantaine. Leuk om weten: er zijn ook enkele populaire vakantiebestemmingen bij, zoals de Provence, de Côte d’Azur, Toscane, het Griekse eiland Rhodos en Catalonië (met hoofdstad Barcelona). 

63 reacties

 • jan Vermeulen

  9 uur geleden
  Alleen leugens voor jullie te lokken.
 • van roy jozef

  1 week geleden
  Toevallig dat al die toeristische landen inneens oranje kleuren. We zullen eens zien dat ze met duizenden op de laatste dag van de vakantie ongecontroleerd met hun auto's terugkomen en 14 dagen verder gaan zijn.
 • Martin Van Lersberghe

  2 weken geleden
  hoor ik hier nu Armand Pien? het was in de tijd ook altijd mooi weer in het weekend! hier is het nu net hetzelfde, vakantie in aantocht en de voorspellingen worden alsmaar beter en beter! Vakantie is mooi maar gezondheid gaat nog steeds voor!
 • patrick de bock

  2 weken geleden
  Ben ik nu echt de enige die geen nood heeft aan buitenlandse reizen? Ik blijf wel in ons (mooie) landje. En als ik hier een trip maak zal ik nooit gaan eten in een toeristische streek, geef mij (en mijn vrouw natuurlijk) maar een gezellig plattelandsrestaurantje…… daar word je nog verwend en niet bedrogen!
 • Patrick Vandeputte

  2 weken geleden
  Wie snapt het nog? Vanaf woensdag kleuren de Ionische eilanden rood terwijl daar net eilanden zijn (Lefkada, Kefalonia, Ithaka) met zowat de minste besmettingen (minder dan 25 per 100.000 inwoners) van heel Griekenland. Op alle Ionische eilanden samen waren er 19 besmettingen de afgelopen dagen.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.