AFP
Volledig scherm
© AFP

“Enorme boost voor Britse toeristische sector”: enkel nog sneltest nodig bij reizen naar Engeland

Londen heeft een nieuwe versoepeling ingevoerd voor reizigers die afzakken naar Engeland. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, en niet inreist vanuit een land op de Britse rode lijst, moet sinds vandaag/zondag enkel een sneltest afnemen na aankomst. Tot nu was een PCR-test via het labo nodig.

 1. Britten controleren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commercieel en toeristisch is dit geen goede zaak voor het land”
  PREMIUM

  Britten controle­ren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commerci­eel en toeris­tisch is dit geen goede zaak voor het land”

  De Brexit is al even een feit, maar een belangrijk gevolg voor reizigers naar Groot-Brittannië gaat pas in op 1 oktober: vanaf dan moet je een internationaal paspoort tonen aan de grens. Professor Europese politiek Hendrik Vos, financieel expert Pascal Paepen en reisexpert Johan Lambrechts leggen uit wat de gevolgen zullen zijn en geven praktisch advies: welke documenten en reisverzekering heb je nodig als je naar Groot-Brittannië wil reizen? En blijven het Europees rijbewijs en vaccinatiepaspoort geldig in Engeland?
 1. Circa 30 procent van Ryanair-vluchten in Charleroi geschrapt, buitenlands cabinepersoneel vult gaten op
  Play

  Circa 30 procent van Ryanair-vluch­ten in Charleroi geschrapt, buiten­lands cabineper­so­neel vult gaten op

  Door de staking van het Belgische cabinepersoneel bij Ryanair zijn alles samen 48 vluchten van en naar Charleroi geschrapt, of ongeveer 30 procent van het totale aantal op de luchthaven. Dat bevestigde CEO Philippe Verdonck. Hij verwacht voor de volgende dagen ongeveer een gelijkaardig aantal annulaties. Volgens vakbondsman Didier Lebbe (CNE) liet de directie cabinepersoneel vanuit andere Europese basissen overkomen naar Charleroi om de staking te breken.