AFP
Volledig scherm
© AFP

“Enorme boost voor Britse toeristische sector”: enkel nog sneltest nodig bij reizen naar Engeland

Londen heeft een nieuwe versoepeling ingevoerd voor reizigers die afzakken naar Engeland. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, en niet inreist vanuit een land op de Britse rode lijst, moet sinds vandaag/zondag enkel een sneltest afnemen na aankomst. Tot nu was een PCR-test via het labo nodig.

  1. Britten controleren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commercieel en toeristisch is dit geen goede zaak voor het land”
    PREMIUM

    Britten controle­ren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commerci­eel en toeris­tisch is dit geen goede zaak voor het land”

    De Brexit is al even een feit, maar een belangrijk gevolg voor reizigers naar Groot-Brittannië gaat pas in op 1 oktober: vanaf dan moet je een internationaal paspoort tonen aan de grens. Professor Europese politiek Hendrik Vos, financieel expert Pascal Paepen en reisexpert Johan Lambrechts leggen uit wat de gevolgen zullen zijn en geven praktisch advies: welke documenten en reisverzekering heb je nodig als je naar Groot-Brittannië wil reizen? En blijven het Europees rijbewijs en vaccinatiepaspoort geldig in Engeland?