De Dethleffs e-Home Coco achter de Audi e-Tron onderweg naar het Gardameer.
Volledig scherm
De Dethleffs e-Home Coco achter de Audi e-Tron onderweg naar het Gardameer. © Dethleffs

Elektro-caravan rijdt zélf naar het Gardameer (en pakt meteen het wereldrecord)

Na fietsen, auto’s en campers krijgen binnenkort ook caravans hun eigen elektrische aandrijving. De Duitse fabrikant Dethleffs heeft laten zien waar zo’n voertuig toe in staat is: de experimentele e-Home Coco werd achter een Audi e-Tron Sportback gekoppeld en reed grotendeels op eigen kracht van Zuid-Duitsland naar het Gardameer in Italië.

62 reacties

 • Rija Van der Velden

  1 jaar geleden
  Geweldige vooruitgang. Op deze wij kan je altijd je stroom bij hebben op reis en op de campingplaats. Goede vooruitzichten.
 • Dre Verhaert

  1 jaar geleden
  Het einde van goedkope aardolie komt stilaan in zicht. Met de elektromotor hebben we gelukkig een alternatief dat veel robuuster is dan eender welke ontploffingsmotor. De batterijen zijn de zwakke schakel maar ook op dat vlak worden er nog altijd enorme sprongen vooruit gemaakt. Deze innovatie lijkt me wel meer geschikt voor een vrachtwagen met oplegger dan voor een caravan die maximum 3000km per jaar doet. Met de vouwwagen kan je nog altijd goedkoop op verlof want die geeft geen meerverbruik.
 • Corry Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Waanzin !! Stop met deze onzin , elektrische auto + elektrische caravan = niet betaalbaar
 • Philippe Stevens

  1 jaar geleden
  Verbrandingsmotoren hebben dan wel hun tijd gehad maar een echte probleemloze vervanger is er nog altijd niet , dit wordt een enorme uitdaging in de toekomst , electrische auto's zijn waarschijnlijk maar een tussenstap en zullen zeer snel vervangen worden door nieuwere technologieën
 • Eric Vanquickelberghe

  1 jaar geleden
  Dat rijden op batterijtjes heeft geen bal toekomst. Ze proberen het al een eeuw en het lukt nog altijd niet. En bovendien is het inderdaad mileubelastend om batterijen te fabriceren en ook om deels te recycleren. Ze zouden zich beter toeleggen op het verbeteren van brandstofcellen.En waterstoftankstations genoeg voorzien.