De vzw vindt het verbod "niet logisch". “Wie weggaat, kan niet langer het coronavirus in België verspreiden”, klinkt het.
Volledig scherm
De vzw vindt het verbod "niet logisch". “Wie weggaat, kan niet langer het coronavirus in België verspreiden”, klinkt het. © Photo News

Eigenaars tweede verblijven willen verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten: “We verdienen uitzondering”

De eigenaars van tweede verblijven willen het verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten. Ze hopen een uitzondering te bekomen. "We zijn niet voor ongecontroleerde toeristische reizen, maar willen dit wel mogelijk maken voor tweedeverblijvers", zegt Jos Dumortier van de vzw Tweres.

155 reacties

 • Marc Brees

  1 jaar geleden
  Op reis naar tweede verblijf, OK goed, maar minstens 3 maanden daar blijven en als je ziek wordt u ginder laten behandelen hé. Neen ik ben niet jaloers, ik ben wijs en blijf thuis.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Als je goed nadenkt is maar 1 ding voor iedereen gelijk is, zonder uitzondering of discriminatie en dat is het coronavirus zelf die geen uitzonderingen maakt en iedereen besmet dat het tegenkomt, dus net als het weer is dit voor iedereen gelijk, rijk of arm, oud of jong, alleen gaat niet iedereen daar evengoed mee om. Aan het weer kan je niks doen, aan de verspreiding van het virus wel.
 • Du Lion Jozeph

  1 jaar geleden
  ik denk dat de meeste posters hier barsten van jaloezie. Een 2e verblijf is niet altijd van rijke mensen nee gewone mensen hebben daar ook voor gewerkt.
 • Elke Van den Bossche

  1 jaar geleden
  Voor iedereen gelijk! 2de verblijvers kunnen de besmettingen dan ook weer binnen brengen. Want wat is dan het verschil met iemand die een huisje huurt??
 • jan toeter nuitje

  1 jaar geleden
  Nee, u VERDIENT juist niets. Buiten de prijs voor grootste egoïst, misschien.
 1. Maandag opent in Beringen eerste vaccinatiecentrum: meeste centra zullen het eerste week met 100 doses moeten stellen
  PREMIUM

  Maandag opent in Beringen eerste vaccinatie­cen­trum: meeste centra zullen het eerste week met 100 doses moeten stellen

  In de oude mijngebouwen van Beringen opent maandag het eerste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. Aan een rotvaart zal er alvast niet hoeven te worden geprikt. Welgeteld honderd lokale huisdokters, tandartsen en thuiszorgverstrekkers zullen er volgende week een eerste vaccinatie krijgen. De overige 94 centra zullen het de eerste weken eveneens noodgedwongen met slechts enkele honderden doses moeten stellen. “We starten met het beperkte aantal dat we hebben, in alle centra”, aldus Zorg en Gezondheid.
 2. Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddeltjes voor passagiers?

  Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddel­tjes voor passagiers?

  De vakantie nadert en daarmee ook het reisseizoen. Misschien ben jij de auto zelfs al aan het inladen voor een lange rit naar een exotischer oord. Of behoor jij tot de reizigers van wie de maag al omkeert bij de gedachte aan een hobbelige bergrit? In dat geval wordt het hoog tijd om je wagenziekte aan te pakken. Hoe je dat doet? Wij vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters.
 3. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.