De vzw vindt het verbod "niet logisch". “Wie weggaat, kan niet langer het coronavirus in België verspreiden”, klinkt het.
Volledig scherm
De vzw vindt het verbod "niet logisch". “Wie weggaat, kan niet langer het coronavirus in België verspreiden”, klinkt het. © Photo News

Eigenaars tweede verblijven willen verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten: “We verdienen uitzondering”

De eigenaars van tweede verblijven willen het verbod op niet-essentiële reizen juridisch aanvechten. Ze hopen een uitzondering te bekomen. "We zijn niet voor ongecontroleerde toeristische reizen, maar willen dit wel mogelijk maken voor tweedeverblijvers", zegt Jos Dumortier van de vzw Tweres.

155 reacties

 • Marc Brees

  3 weken geleden
  Op reis naar tweede verblijf, OK goed, maar minstens 3 maanden daar blijven en als je ziek wordt u ginder laten behandelen hé. Neen ik ben niet jaloers, ik ben wijs en blijf thuis.
 • Bern Vermeulen

  3 weken geleden
  Als je goed nadenkt is maar 1 ding voor iedereen gelijk is, zonder uitzondering of discriminatie en dat is het coronavirus zelf die geen uitzonderingen maakt en iedereen besmet dat het tegenkomt, dus net als het weer is dit voor iedereen gelijk, rijk of arm, oud of jong, alleen gaat niet iedereen daar evengoed mee om. Aan het weer kan je niks doen, aan de verspreiding van het virus wel.
 • Jos Du Lion

  3 weken geleden
  ik denk dat de meeste posters hier barsten van jaloezie. Een 2e verblijf is niet altijd van rijke mensen nee gewone mensen hebben daar ook voor gewerkt.
 • Elke Van den Bossche

  3 weken geleden
  Voor iedereen gelijk! 2de verblijvers kunnen de besmettingen dan ook weer binnen brengen. Want wat is dan het verschil met iemand die een huisje huurt??
 • jan toeter nuitje

  3 weken geleden
  Nee, u VERDIENT juist niets. Buiten de prijs voor grootste egoïst, misschien.
 1. Maandag opent in Beringen eerste vaccinatiecentrum: meeste centra zullen het eerste week met 100 doses moeten stellen
  PREMIUM

  Maandag opent in Beringen eerste vaccinatie­cen­trum: meeste centra zullen het eerste week met 100 doses moeten stellen

  In de oude mijngebouwen van Beringen opent maandag het eerste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. Aan een rotvaart zal er alvast niet hoeven te worden geprikt. Welgeteld honderd lokale huisdokters, tandartsen en thuiszorgverstrekkers zullen er volgende week een eerste vaccinatie krijgen. De overige 94 centra zullen het de eerste weken eveneens noodgedwongen met slechts enkele honderden doses moeten stellen. “We starten met het beperkte aantal dat we hebben, in alle centra”, aldus Zorg en Gezondheid.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king