Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Eigenaars tweede verblijven naar Raad van State tegen reisverbod: “Dit heeft niets te maken met toeristische uitstapjes”

De belangenvereniging van eigenaars van tweede verblijven heeft bij de Raad van State een verzoek ingediend om het verbod op niet-essentiële reizen te schorsen. Dat meldt Tweres.

13 reacties

 • Timmie Smet

  2 dagen geleden
  Gaat de Raad van State nu eindelijk nog eens NIET in het voordeel van de regering spreken?
 • Bert Thijs

  2 dagen geleden
  Kinderen wonen in het buitenland, bezoek is dus niet mogelijk ! Er is een hemelsbreed verschil tussen beperkte reizen in veilige omstandigheden, en reizen met veel contacten onderweg. Ook de toegestane reizen in eigen land kunnen meer gevaar opleveren dan een familiebezoek in het buitenland. Wie bepaalt de grens ?
 • Noel DE BRUYCKERE

  3 dagen geleden
  Men heeft maar een verblijf nodig om in te wonen. 2de verblijven zijn vakantie. als men er niet woont is er ook geen dringend herstel nodig
 • Patrick Kelchtermans

  3 dagen geleden
  Ik zag op tv een mevrouw wiens tweede verblijf overstroomd was geweest. De buren hadden het ergste opgekuist en hadden foto's gestuurd. Maar om het verzekeringsgewijs en administratief in orde te maken, moesten die mensen binnen een bepaalde termijn ginds geweest zijn, anders alles zelf betalen. Als zo'n mensen dan willen vertrekken om de schade op te meten en verder te beperken, snap ik dat. Dat komt omdat ik heb wat velen niet hebben: empathie. En gezond verstand.
 • Dirk De Strooper

  3 dagen geleden
  Voor mij moet het niet maar waarom dan belastingen aanrekenen in België voor iets. At je niet mag gebruiken. Op zijn minst een compensatie is hier op zijn plaats.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie