Eiffeltoren weer open na drie maanden coronasluiting

AFP
De wereldberoemde Eiffeltoren in Parijs is donderdagochtend weer deels geopend voor toeristen na een sluiting van ruim drie maanden vanwege het coronavirus. Het publiek mag de beroemde toren voorlopig alleen nog via de trap op en niet verder dan de tweede verdieping.

De 324 meter hoge toeristische attractie in de Franse hoofdstad ging rond 10.00 uur open na 104 dagen dicht te zijn geweest. Dat is het langste sinds de Tweede Wereldoorlog dat het monument sloot. Ongeveer vijftig voornamelijk Fransen stonden te wachten om de klim te maken samen met een groep internationale journalisten.

Er zijn wel nog strikte veiligheidsmaatregelen aan het bezoek verbonden. Bezoekers ouder dan 11 jaar moeten een mondkapje dragen. Later in de zomer zou de hele toren terug toegankelijk moeten zijn.

AFP
AFP

Lees ook

Zo reizen we deze zomer: alle regels in de populairste bestemmingen binnen Europa (+)

IN BEELD. Toerisme in Europa komt stilaan terug op gang
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.