Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

John Schouten / PVE
Ben jij een groot Eftelingfanaat en vind je treinen leuk? Dan is dit jouw kans. De Efteling zoekt nu een machinist voor de stoomtrein, die iedere dag bezoekers door het park vervoert. 

Als machinist ben je onderdeel van de magische ervaring die de Efteling haar bezoekers probeert te geven. “De functie is natuurlijk bijzonder, maar de werkomgeving zeker ook. Je komt terecht in een wereld waarin wij de gasten willen betoveren. Ze komen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daar kun je als werknemer aan bijdragen”, aldus een woordvoerder van de Efteling. 

Hierin sta je natuurlijk niet alleen. Bij de Efteling werk je in een team van ruim 2.700 medewerkers, die allemaal als doel hebben de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Taken

Als machinist ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stoomtrein. Zo start je de trein op en controleer je de trein voor de opening van het park, help je gasten met het in- en uitstappen en zorg je er natuurlijk voor dat de gasten een veilige en gezellige treinreis beleven door het park heen. Aan het einde van dag moet de trein weer worden afgesloten en ontkoppeld.

“Onze voorkeur is dat de sollicitant vanuit huis binnen een uur in de Efteling kan zijn”, aldus de woordvoerder. “Voor de functie is het handig als je geen last hebt van hoogtevrees of evenwichtsstoornissen, en natuurlijk moet je het leuk vinden om met de gasten af en toe een praatje te maken. Enig technisch inzicht is ook een pre. En je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.”

Abonnement

Het salaris zal tussen de 1.849,95 en 2.167,27 euro bruto per maand bedragen, op basis van 38 uur per week. Dit aantal uren kan, afhankelijk van de periode van het jaar, enigszins afwijken. De werktijden kunnen variëren, en zullen af en toe ook in het weekend, de avonden of (gedeeltelijk) tijdens de feestdagen vallen. Je kunt tot 21 januari op de vacature reageren. 

Zijn er verder nog leuke secundaire arbeidsvoorwaarden? “Jij en je gezin, als je dat hebt, krijgen een abonnement op de Efteling.” Ook andere attractieparken zijn hierbij aangesloten, waardoor je niet alleen onbeperkt de Efteling kunt bezoeken.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nils De Vriendt

  Mooi loon toch, voor zo een job? Geen diploma's of niets nodig, geen slechte werkomstandigheden. Mensen zijn tegenwoordig veel te veel luxe gewoon van jobkes in de social profit of de ambtenarenjobs. In de privé moet de baas ook nog winst maken...

 • johan de man

  Brevet machinist is blijkbaar niet nodig wegens te duur ? Ik zou al niet durven meerijden.

 • Marco v meijgaarden

  Hoop grote monden hier. Eens benieuwd wat deze mensen werkelijk verdienen in de praktijk.... Dit salaris om wat rondjes te rijden met een trein in echt niet verkeerd. Geen intensieve inspanningen. Weekenden werken krijg je er nog ORT bovenop. Treintje rijden of voor €300 meer mijn rug naar de klo.... ik wist het toch wel

 • RIK DE BREUKER

  Er zijn er nog velen in België die niet meer verdienen per maand hoor!!! Indien u meer heeft, hoor je bij de gelukkigen!!!

 • Pieter Craeninx

  Voor een loon onder de 4000 euro bruto blijf ik thuis!