Efteling viert 65e verjaardag met grootste en duurste attractie ooit

Efteling
De Efteling krijgt er in de zomer van 2017 een attractie bij. De nieuwe trekpleister gaat 'Symbolica: Paleis der Fantasie' heten. Dit wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival ook zijn. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarige jubileum van het pretpark.

In een paleis waar Pardoes de Tovernar de gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken via een avontuur langs magische en verborgen kamers. Bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes en stapppen met maximaal zes personen in een 'Fantasievaarder'. "Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier'', zegt voorzitter Fons Jurgens van de Raad van Bestuur.

35 miljoen 
Met de bouw van Symbolica is zo'n 35 miljoen euro gemoeid, waarmee deze attractie de grootste en duurste ooit wordt. "We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat, naast de nieuwe verblijfsaccommodatie in het Loonsche Land, ook deze attractie in 2017 wordt geopend - een voor de Efteling bijzonder jaar'', vertelt Jurgens.

Met Symbolica wil de Efteling de vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen. Jurgens: "Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie.''

Efteling on Twitter