Efteling verkozen tot beste pretpark ter wereld

Efteling/ANP
De Efteling is door Theme Park Insider, een gerenommeerde pretparkwebsite, verkozen tot beste pretpark ter wereld. En dan is de nieuwste attractie Symbolica nog niet eens in de stemming opgenomen.

Tokyo DisneySea voerde al zes jaar de ranglijst van Theme Park Insider aan, maar dit jaar is de Efteling er eindelijk in geslaagd de eerste plaats weg te kapen. "De Efteling was al lang favoriet, maar grijpt nu voor het eerst de topplaats in onze ranking", zo luidt het bij Theme Park Insider. "En dat zelfs zonder hulp van hun nieuwe attractie Symbolica."

Trots

De Efteling reageert opgetogen over de verkiezingen. "We zijn trots dat we tot beste pretpark zijn uitgeroepen!" klinkt het in een tweet.

Disneyland Parijs

Theme Park Insider reikt al voor de zestiende keer awards uit aan pretparken. Niet alleen het beste pretpark wordt bekroond, maar ook de beste nieuwe attractie, de beste nieuwe rollercoaster, het beste hotel en de beste maaltijd. De award voor beste nieuwe show ging naar 'Mickey en de goochelaar' in Disneyland Parijs.