Efteling toont eerste schets binnenkant nieuwe attractie

De nieuwe attractie Symbolica van binnen
Efteling De nieuwe attractie Symbolica van binnen
Pretpark Efteling heeft een schets van de binnenkant van de nieuwe attractie Symbolica gedeeld, nadat bezoekers afgelopen week al voor het eerst de buitenkant van het paleis konden bewonderen. Op de schets is de ontvangsthal van het 'Paleis der Fantasie' te zien.

Bezoekers komen straks binnen in de ontvangsthal van het paleis van Pardulfus. De Efteling noemt hem de koning van het Rijk der Fantasie. Lakei Punctuel, te zien op de schets, stoomt de bezoekers in de hal klaar voor hun audiëntie bij de koning. In de attractie kunnen bezoekers drie verschillende routes afleggen in karretjes die 'fantasievaarders' genoemd worden.

Elke route krijgt zijn eigen avonturen en verborgen kamers. Bezoekers kunnen met een bedieningspaneel zelf bepalen welke kant ze op draaien en bepaalde speciale effecten in werking zetten.

Paleis der Fantasie
Symbolica, het Paleis der Fantasie wordt midden in het park gebouwd, aan het einde van de Pardoes Promenade en op het achterste gedeelte van de Efteling Brink. Een week geleden zijn de steigers aan de buitenkant van de attractie weggehaald. Ongeveer drie weken geleden werd het hoogste punt van de attractie bereikt: de torenspits van 29,8 meter hoog.

De attractie kost 35 miljoen euro en is de duurste in het park. Symbolica wordt geopend in de zomer van 2017.

Efteling
Efteling
Efteling on Twitter