Efteling onthult met 'Symbolica' haar duurste attractie ooit. Kijk hier in 360° rond

De Efteling geeft een kijkje in de nieuwe attractie Symbolica, waarin de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie centraal staat.
ANP De Efteling geeft een kijkje in de nieuwe attractie Symbolica, waarin de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie centraal staat.
De Efteling onthult vandaag en morgen haar nieuwe, grote attractie Symbolica. Het is meteen de duurste attractie uit de geschiedenis van het sprookjespark. De bouw ervan kostte ongeveer 35 miljoen euro. De opening is een van de hoogtepunten uit het jubileumjaar van het Nederlandse attractiepark, dat 65 jaar bestaat.

Afgelopen dagen kregen medewerkers, omwonenden, abonnementhouders en zakenrelaties al de kans om een tochtje te maken door de geheime gangen en koninklijke vertrekken van het paleis Symbolica, een zogenoemde darkride voor het hele gezin.

Vandaag is het de beurt aan de pers en prijswinnaars. Morgen (zaterdag) gaat de nieuwe attractie open voor iedereen. De eerste plannen voor de attractie dateren al van jaren terug. Zo werd de komst ervan in 2010 voor het eerst officieel aangekondigd, maar de bouw werd steeds uitgesteld.