Efteling neemt afscheid van 36 jaar oude Python

Bezoekers in achtbaan de Python in de Efteling.
ANP Bezoekers in achtbaan de Python in de Efteling.

Ze is de oudste achtbaan van de Efteling, maar sluit binnen exact een maand de deuren. De iconische Python verdwijnt, maar komt wel terug in een nieuw jasje. Alle onderdelen van de intussen 36 jaar oude rollercoaster - die dateert uit 1981 - worden vervangen. De treintjes van de achtbaan zijn in de loop van de jaren wel meermaals vernieuwd, maar het stalen gevaarte niet. Aan het ontwerp zelf wijzigt niets. "De Python is een icoon dat we willen behouden voor toekomstige generaties", aldus de Efteling. Concreet: de twee loopings en twee 'kurkentrekkers' blijven. De make-over krijgt trouwens  een Belgisch randje, want een constructiebedrijf uit Hamont-Achel maakt de meer dan 47 nieuwe stukken achtbaan en 57 steunpilaren. Goed voor liefst 25.000 werkuren.

Naar verluidt weegt de Python zo'n 350.000 kilo. Volgens de Efteling heeft de Python inmiddels een totale afstand van 309.435 kilometer afgelegd. Dat is bijna acht keer de wereld rond. Op zaterdag 31 maart 2018 gaat de vernieuwde rollercoaster open.

Poll

Hebt u ooit een ritje gemaakt in de Efteling-achtbaan Python?

  • Ja 84%
  • Nee 16%1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Andy Hermans

    De Python was zeker iconische voor de Efteling en zijn geschiedenis. Maar anno 2017 is deze coaster helemaal voorbij gestreefd. Tenslotte is het maar een doodgewone loopingcoaster van Vekoma uit Nederland. Ik had graag op deze plaats een volledig nieuwe achtbaan zien komen van bev Bolliger & Mabillard of Intamin of Mack, gekoppeld aan een hoge capaciteit. Wat soms dit park tekort komt