Efteling-medewerkster hit op internet nadat ze jongetje met Down te hulp schiet

Facebook Efteling
Een medewerkster van het Nederlandse attractiepark de Efteling heeft zich vorige week van haar allerbeste kant laten zien toen ze een uitgeput jongetje te hulp schoot. Het kind met Syndroom van Down kwam stil te zitten in zijn traptreintje in attractie Het Kinderspoor. Dankzij de attente medewerkster kon hij toch weer vooruit komen. De moeder van het jongetje wist niet wat ze zag en maakte meteen een foto van het mooie moment.

De foto, met daarbij een uitgebreide dankbetuiging van de moeder, is een regelrechte hit en verspreidt zich als een olievlek over sociale media.

Op de Facebookpagina van de Efteling vertelt de dolblije moeder uitgebreid over de totstandkoming van de foto. "Onze zoon heeft het Syndroom van Down. Tijdens de wandeling richting de Python was hij voor ons uitgerend en zelf in de rij bij kinderspoor gaan staan. Daar was hij zo snel aan de beurt dat hij voor onze neus wegfietste."

Zijn moeder dacht meteen al dat hij het hele ritje fietsen nooit ging redden. "En ja hoor. Halverwege stond hij stil en wilde niet meer verder." Om hem weer vooruit te helpen, vroeg de moeder aan de medewerkster of ze er even bij mocht zitten. Dat was volgens de medewerkster niet nodig. Ze liep naar het treintje en hielp het jongetje zelf vooruit. "Onze zoon genoot natuurlijk enorm van de extra aandacht."

De Efteling-medewerkster wordt nu bedolven onder de digitale complimenten. "Die juffrouw maakt het verschil!", laat iemand weten. "Deze mensen maken het leven mooi", schrijft een ander.

Esther van Goch

Lieve mensen van de Efteling. Ik willen graag de medewerkster van kinderspoor in het zonnetje zetten. Wat een lieve hulpvaardige dame is dat. Onze zoon heeft het Syndroom van Down. Tijdens de...
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Mot

  Volledig eens met Laurence Lippens.

 • Laurence Lippens

  Euhm... 1: is dit niet haar job? 2: dus hij glipt weg, glipt als een haas door de wachtrij, gaat zonder begeleiding in karretje zitten en fiets zelf weg... hmmmm, waar waren de ouders in tussentijd? Mijn zoon is autistisch en meer dan 5 meter 'krijgt' ie niet...

 • Eida Lam

  Mooi.

 • Marc Geerts

  Geweldig toch.