Efteling gestart met ontmanteling van Python, fans kunnen moeren kopen als aandenken

Attractiepark de Efteling neemt afscheid van de oude Python. De achtbaan stamt uit het openingsjaar 1981 en heeft inmiddels een totale afstand van 309.435 kilometer afgelegd.
ANP Attractiepark de Efteling neemt afscheid van de oude Python. De achtbaan stamt uit het openingsjaar 1981 en heeft inmiddels een totale afstand van 309.435 kilometer afgelegd.
Fans van de Efteling kunnen eind maart een aandenken aan de Python kopen in de souvenirwinkels van het park. Het pretpark startte vandaag met de ontmanteling van de 37 jaar oude achtbaan.

"We weten nog niet precies hoe we het gaan aanpakken, het ontwerp staat nog niet vast'', aldus een woordvoerster van het park. Ook de prijs en het aantal moeren dat wordt verkocht, zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat het om de moeren gaat die uit de kolommen komen waar de oude baan nu nog op rust. "Het zijn enorme moeren die bijvoorbeeld als boekensteun gebruikt kunnen worden.''

De Python wordt helemaal afgebroken en vervolgens opnieuw opgebouwd omdat de baan toe is aan vervanging. De achtbaan opent 31 maart weer voor bezoekers.

ANP
ANP
ANPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels