Eerste vlucht Air Belgium naar Hongkong uitgesteld: vergunning niet in orde

BELGA
Air Belgium moet zijn eerste vlucht vanuit Charleroi richting Hongkong al uitstellen. De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij beschikt niet over de nodige vergunning om het Russisch luchtruim te doorkruisen.

De vlucht was voorzien voor 30 april, maar is nu uitgesteld naar 3 juni. Alle passagiers die al een ticket hadden gekocht voor de betrokken periode zijn verwittigd. Er zal hen een alternatief worden voorgesteld. Ze zullen -op kosten van Air Belgium- een andere vlucht kunnen boeken, de terugbetaling van hun boeking kunnen vragen of op een andere datum kunnen afreizen. 

Volgens CEO Niky Terzakis wacht het bedrijf nog steeds op de nodige vergunning van de Russische autoriteiten om door hun luchtruim te kunnen vliegen. Hij hoopt zo snel mogelijk over de papieren te kunnen beschikken.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • walter vermeulen

  heb de laatste 5 jaar 50 maal hong kong gevlogen.van af schiphol met cathay nooit een probleem of.vertraging heb 3 keer op zaventem nazr eutoprse bestemmming.gevlogen en.1 keer charleroi telkenmale of staking of ander probleem. dus dankk u voor .belgie dus dit word de zoveelste.klucht

 • Eric De landtsheer

  Ik hou het bij lufthansa

 • Phil Haeghen

  Typisch Belgisch, amateurisme.....

 • Olivier Van Migem

  Hahaha what a joke. Daar ga ik mijn geld niet aan geven. Vlieg 1 x maand naar HK maar liever een tussenstop in Dubai of Doha dan met deze amateuren

 • Johan De Clercq

  Hopelijk weten ze ook dat je niet kan bijtanken boven Siberië......