Eerste TUI-reisbureaus heropenen op 9 juni

Een reisbureau van TUI in Brussel.
Photo News Een reisbureau van TUI in Brussel.
De reisbureaus van touroperator TUI openen vanaf 9 juni geleidelijk aan weer de deuren. Tegen 16 juni zullen alle 105 shops weer klanten ontvangen, zo kondigde TUI aan. 

Volgens de toerismegroep neemt de vraag naar vakanties de jongste dagen snel toe, nu er vanuit een aantal belangrijke vakantielanden, zoals Frankrijk en Spanje, positieve signalen komen over reizen tijdens de zomervakantie. 

“Mensen gaan weer nadenken over de grote vakantie die over enkele weken start, of ze kijken al vooruit naar een wintervakantie. Bij velen ontstaat opnieuw de nood aan contact met de vertrouwde TUI-shopmedewerker”, klinkt het. Bij die laatste kunnen de klanten ook terecht met vragen over omboekingen en dergelijke. 

De TUI-reisbureaus zijn sinds 14 maart gesloten. Op 9 juni gaan de eerste achttien winkels weer open. In alle shops werden de nodige maatregelen genomen om aan de corona-richtlijnen te voldoen, verzekert TUI. Zo werden er schermen geplaatst en zal er handgel beschikbaar zijn. Om de anderhalve meter afstand te respecteren zal het aantal aanwezige klanten beperkt worden. 

TUI annuleerde wegens het coronavirus eerder al alle vliegvakanties, citytrips en vluchten tot en met 18 juni. De auto- en dichtbijvakanties zijn geannuleerd tot en met 14 juni. 

Lees ook:

Deze landen zijn nagenoeg coronavrij en weer klaar voor het toerisme: zo hebben ze dat gerealiseerd (+)

Dit zijn de tien langste en mooiste stranden van Europa waar social distancing geen probleem is (+)

Dit zijn de 10 geboden voor een veilig (en aangenaam) leven in coronatijd (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philippe van Vossel

    Waarom start tui pas op 1 juli , waar andere beginnen op 15 juni. Zijn er bij tui geen mensen die voor de drukte vertrekken? Vakantie al twee maal moeten uitstellen Zal mij vakantie moeten thuis blijven. Bedankt tui

  • Paul Boutsen

    Nooit meer Tui voor mij: eerst vliegtuigen beloven vanaf 18 mei uit Tenerife, dan vanaf 18 juni en dan pas vanaf oktober. Puur en alleen omdat de mensen zouden boeken en betalen, het geld is voor de aandeelhouders. Wat ben je met 3 vouchers die je toch niet gebruiken?