Eerste lawinedode van de winter in Slovakije

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
In de Slovaakse Hoge Tatra is een skitoerist omgekomen toen hij werd bedolven door een lawine, iets waarvoor de weerdiensten de afgelopen dagen herhaaldelijk hadden gewaarschuwd.

Het ongeval gebeurde in het dal van 'De Grote Koude Vallei' Velka Studena Dolina, waar het slachtoffer na tweeënhalf uur zoeken kon worden geborgen. Dat meldt reddingsdienst HZS, die onmiddellijk na de lawine een oproep kreeg van een begeleider van de man. Het slachtoffer droeg echter geen lawineuitrusting, die de zoektocht eenvoudiger zou gemaakt hebben. 

Vrijwilligers en bergredders doorzochten met de hulp van een helikopter en speurhonden een 400 meter lange strook totdat de toerist werd gevonden onder een twee meter dikke laag sneeuw. Over de identiteit van het slachtoffer werd niets gezegd, enkel dat het gaat om de eerste lawinedode van deze winter in Slovakije.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.