Eerste attractie van prestigieus miljoenenproject Walibi heeft een naam

BELGA
Tiki-Waka. Zo zal de nieuwe attractie heten die Walibi dit voorjaar voor het eerst in gebruik neemt. De nieuwe familieachtbaan komt op de oude plek van keverachtbaan Coccinelle te staan, in een nieuw stuk park.

De rollercoaster heeft een lengte van 500 meter. Op een hoogte van 20 meter leggen vijf karretjes met telkens vier personen een parcours af aan 55 kilometer per uur. Een ideale attractie voor het hele gezin dus, op voorwaarde dat de kinderen minimaal een meter groot zijn. De achtbaan ligt in de buurt van ‘Challenge of Tutankhamon’, achteraan in het park, in een deel dat aangekleed wordt als Hawaïaans dorp (of 'Exotische Wereld'). De nieuwe attractie krijgt ook een avonturenparcours, met houten torens, een glijbaan en hangbruggen. 

Ook het overdekte zwemparadijs Aqualibi wordt uigebreid met een 700 vierkante meter grote speelzone voor kinderen, 'Kiddie Bay'. Walibi Belgium gaat op zaterdag 31 maart weer open.

De plannen maken deel uit van een groots project dat vorig jaar in juni werd aangekondigd. Zo investeert het pretpark de komende jaren 100 miljoen euro. Tot en met 2023 worden jaarlijks nieuwe attracties geopend. Op het einde van de rit zal 75 procent van Walibi’s grond er helemaal anders uitzien. Dankzij de nieuwe attracties hoopt het park 1,8 miljoen bezoekers per jaar te trekken, 30 procent meer dan nu.

In 2021 verrijst nog een nieuwe themazone ‘New Orleans’, en er komt ook eentje met een verwijzing naar India, ‘Bollywood’. Tussen de verschillende zones legt Walibi ook een nieuwe wandelpad aan.

Er wordt nog volop gebouwd aan de nieuwe kinderzone in Aqualibi.
BELGA Er wordt nog volop gebouwd aan de nieuwe kinderzone in Aqualibi.
Er wordt nog volop gebouwd aan de nieuwe achtbaan.
BELGA Er wordt nog volop gebouwd aan de nieuwe achtbaan.
De rode achtbaan moet nog worden gebouwd, maar zou de snelste en grootste van de Benelux worden. Rechts, aan de blauw-groene achtbaan, het nieuwe parkdeel 'Exotische Wereld'
Bertevas De rode achtbaan moet nog worden gebouwd, maar zou de snelste en grootste van de Benelux worden. Rechts, aan de blauw-groene achtbaan, het nieuwe parkdeel 'Exotische Wereld'1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Dieter Desmet

    Men zou beter de jaarpassen afschaffen. Loopt er vol van de jongeren die niks beters te doen hebben en overlast veroorzaken, en die hebben een jaarpas gekocht voor amper 2,5 keer de normale toegangsprijs. Laat iedereen gewoon altijd evenveel betalen. Veel minder volk, en veel meer plezier :-)