BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Eén op de vijf Belgen kiest voor vakantie in eigen land

Het Vakantiesalon in Brussel viert van 1 tot 4 februari zijn 60ste verjaardag. Ter gelegenheid van het jubileum polste de toerismebeurs met een enquête naar de vakantiegewoonten van 1.000 Belgen nu en 60 jaar geleden. Vandaag kiest slecht één op de vijf Belgen voor een vakantie in eigen land, waar dat 60 jaar geleden nog meer dan één op de twee was.

4 reacties

 • pipo de clown

  5 jaar geleden
  Drie weken zuid-europa is goedkoper als 1 week belgische kust plus zekerheid van zon en veel vriendelijker bediening.
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Vakantie in eigen land is pure uitbuiting geworden,daarom dat 4 op de 5 kiest voor het goedkopere buitenland,daar krijg je nog iets voor je zuurverdiende vakantiegeld.Lokale economie wurgt zichzelf door hebzucht.
 • Hans Hoppe

  5 jaar geleden
  Een op vijf Belgen is dus intelligent of arm genoeg om zijn ecologische voetafdruk niet te laten exploderen door een onverantwoorde vliegreis naar een bestemming waar honderdduizenden de exclusiviteit gaan zoeken. Ik blijf al jaren thuis tijdens mijn verlof. Ga fietsen met de echtgenote en ga onderweg iets eten en drinken. Zo heeft onze plaatselijke kleine economie ook nog iets aan mijn verlof.
 • Dany Herman

  5 jaar geleden
  T'is veel goedkoper dan hier en je kunt bij terugkomen nog uw wagen vullen met goedkopere zaken keus genoeg Zo is uw reis nog veel goedkoper